fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda rendeix homenatge a les persones amb diversitat funcional durant el dimarts de Fira

Onda rendeix homenatge a les persones amb diversitat funcional durant el dimarts de Fira

Els bous i el ‘Sopar de Fira’, també seran protagonistes d’esta jornada.

Onda ha viscut el seu dimarts de Fira amb una infinitat d’actes i amb novetats significatives respecte a anys anteriors. El bon temps ha acompanyat i tots els actes s’han celebrat sense contratemps, en un ambient festiu on onders i visitants han gaudit de tota la programació destacada d’avui.

El matí començava amb la primera entrada de mansos amb cavalls, amb gran afluència d’espectadors i realitzat per l’Associació Aires Nuevos. Els genets han dirigit la manada per tot el carrer Concepción al pas i en arribar al Pla i durant el carrer Calatrava ha arribat l’emoció, ja que els cavalls han realitzat este últim tram al galop. En abandonar el Raval, els genets han rebut una gran ovació per part del públic que allí s’ha congregat.

A mitjan matí, les vaquetes feien la seua aparició en el recinte taurí amb un “encierro” i després exhibició de la ramaderia de Fernando Machancoses. I ja a la vesprada, l’exhibició de bous braus, ha comptat amb una gran participació de veïns d’Onda i de poblacions del voltant. A mitjanit, es realitzarà la tradicional embolada, en esta ocasió de la penya Aficionats al bou de Fira d’Onda i Ti-k.

A més, un any més, l’Ajuntament d’Onda ha realitzat un dinar-homenatge per a les persones amb diversitat funcional. D’esta manera, Onda ha retut homenatge a usuaris del Molí, de la habitatge tutelada i Adaponda. Més de 100 persones han participat en esta jornada especial dins de la programació de Fira. La reina de la Fira, Mireia Centelles, juntament amb les seues dames, membres de la Junta de Festes i de la corporació municipal, s’han sumat a este emotiu acte. En finalitzar la trobada, reina i dames han fet lliurament d’un detall a cada persona que ha participat en este esdeveniment que ha finalitzat amb una bonica foto de grup.

El Centre de Dia de la localitat també ha gaudit avui importants activitats. Al matí, Els Rondallers han realitzat una magnífica actuació a la qual han assistit membres de la Corporació Municipal i les reines de la Fira amb les seues corts d’honor. Ja a la vesprada, s’ha realitzat un ball a càrrec de Toni Vissiedo, al que han assistit majors i acompanyants que no han volgut perdre-li-ho.
Avui també ha sigut un dia amb moltes activitats per als més xicotets de la casa. A la plaça d’Espanya ha tingut lloc el parc infantil ‘Animatrix’ i a més es realitzaran dues passades del musical ‘La Cenicienta, la Magia del Musical’, amb un gran èxit de públic.

I per a finalitzar el dia, tindrà lloc el tradicional ‘Sopar de fira’, que enguany ha passat a ser el dimarts, en comptes del dilluns com era habitual en anys anteriors. Més de 300 penyes estan apuntades en esta edició i més de 5.000 persones participaran. Es cuinaran i repartiran 1,000 kg de carn, a més de vi i aigua. Durant el sopar, també es podrà gaudir de l’espectacle Odysseus, de la Fam Cia de Teatre, que amenitzarà la nit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.