Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda viu una jornada solemne amb la processó i la missa major en el primer diumenge de la Fira 2019

Onda viu una jornada solemne amb la processó i la missa major en el primer diumenge de la Fira 2019

La música de l’Orquestra Simfònica de la SAMVO, al costat de Sandra Polop i Rafa Blas ha estat una de les protagonistes del dia.

La ciutat d’Onda ha viscut avui, primer diumenge de Fira d’Onda 2019, la jornada més solemne de tota la seua setmana de festes, en la qual s’ha celebrat la missa Major i la tradicional processó del primer diumenge. No obstant això, com cada dia de Fira, hi ha hagut activitats per a tots els gustos i edats amb gastronomia, música i cultura.

A les 11.30 hores del matí els ciutadans d’Onda han mostrat la seua més sentida devoció en acudir a una missa solemne en honor al Santíssim Salvador que s’ha celebrat a l’Església de l’Asunción.

Com tots els anys, l’homilia ha resultat molt especial, ja que ha comptat amb la participació de la Archicofradía dels Sants Patrons de la ciutat d’Alzira. Un fet que ha unit més si cap a les dues localitats.

A la tarda, s’ha celebrat la processó general que ha comptat amb l’assistència de les reines, Simona Slatinská i Elia Pastor, amb la dama major, Elisabeth Brun, la cort d’honor infantil, la Junta de Festes i les autoritats.

Una vegada han aconseguit el Raval de Sant Josep, tots junts han demostrat la seua devoció pel Salvador cantant l’himne que li fa honor. Més tard, un castell de focs artificials, disparat des del castell de la localitat, ha il·luminat tot el cel del municipi.

La tinenta d’alcalde de l’àrea de Cultura i Festes, María Prada de Conflent, ha anunciat: “acudir a la processó és un dels moments més emotius del diumenge en el qual es conjuminen tradició i Fe”.

La jornada també ha comptat amb activitats per a tots els gustos que han servit per a recuperar algunes tradicions. D’una banda, el Grup d’Esplai Esportiu Bitlles Serranes d’Onda ha organitzat el “campionat de Fira d’Onda” en el Camp Municipal Bitlles Serranes. D’altra banda, la Casa de la Cultura ha acollit l’obertura de l’oficina temporal de Correus de la XXVI Exfilnucol, organitzada pel Centre Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme Ibn al-Abbar d’Onda.

La música també ha cobrat protagonisme en este diumenge, l’Orquestra Simfònica de la SAMVO, al costat de Sandra Polop i Rafa Blas, ha ofert un concert en el Recinte de Festes que ha fet vibrar d’emoció a tots els assistents.

Leave a Reply

Your email address will not be published.