fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa commemora el quart centenari de l’atac pirata amb unes festes patronals renovades

Orpesa commemora el quart centenari de l’atac pirata amb unes festes patronals renovades

Orpesa viurà dues intenses setmanes de festes en honor a la seua patrona, la Verge de la Paciència, uns festejos que este any presenten multitud de novetats per al gaudi de veïns i visitants i que tenen este any un caire especial, ja que se celebra el quart centenari de l’atac pirata que va suposar un abans i un després en la història del poble.

Per això, “hem preparat uns festejos amb actes per a tots els gustos amb la finalitat que tots els ciutadans d’Orpesa se senten identificats amb estes festes i siguen partícips dels actes organitzats”, afegix la primera edil.

A més, per a commemorar esta data i honrar a la seua patrona, el municipi s’ha organitzat per sectors i cada tarda (des de dilluns que ve fins al divendres 4), els veïns rebran la imatge de la seua patrona i, posteriorment, participaran en la pujada de la Verge en romiatge des de la plaça Major i fins a la seua capella. Serà el 5 d’octubre quan se celebre la processó de baixada de la Verge de la Paciència a l’església de Sant Jaume; l’endemà, que estarà presidida pel Bisbe de Sogorb-Castelló, Casimiro López Llorente.

Però abans, després de la presentació de la nova reina de les festes, Victoria Gómez (dissabte que ve), i la celebració d’actes com el Dia Intercultural, exposicions i xerrades, la música inundarà la plaça Espanya de la localitat el 4 d’octubre amb un ‘tardeo’ tribut a Mecano. Una cita que es repetirà el dia 9, en esta ocasió en el Ravalet, amb els ritmes del pop i el flamenc de Patxi Ojana.

Una altra de les grans apostes del consistori, tal com destaca la regidora de Festes, Jennifer Casañ, són les activitats dirigides als més petits de la casa, els qui podran convertir-se en ‘masterchefs’ per un dia, participar en tallers de reciclatge i conèixer ‘l’art d’embolar’, així com protagonitzar un tancament infantil. A més, podran sumar-se al bingo popular (el dia 8), un acte per a totes les edats que ha estat organitzat per l’Agrupació de Colles. “Hem fet molts canvis en el programa, incorporant noves activitats per a tots els públics”, avança l’edil.

Este any, el consistori també ha volgut donar protagonisme a la dona, en la seua aposta per la igualtat de gènere. És per això que el dia 10 d’octubre, a les 20.30 hores, se celebrarà en la plaça Major el monòleg titulat ‘Bye Bye Feminity’. A continuació, veïns i visitants ompliran el recinte multiusos per a ballar i cantar al ritme de les lletres de l’alacantí Francisco en un espai que tornarà a vibrar l’endemà amb la imparable Lola Índigo i alguns dels seus reeixits temes com ‘Ja no vull ná’ o ‘Dona bruixota’. Després de l’actuació de la ‘triunfita’, la festa continuarà en l’escenari situat enfront de les casetes amb Dj Natalia Ferviú, estilista i col·laboradora de programes de televisió com ‘Canvia’m’.

Amb tot això, l’Ajuntament pretén aconseguir que tant locals com visitants gaudisquen en germanor d’unes festes participatives per a tots els públics. “És una celebració que ens porta alegria i diversió, que anima a sortir al carrer i a viure de nou les nostres tradicions”, destaca la regidora encarregada de l’àrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.