fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana acollirà a l’octubre el Campionat Europeu de Caiac Polo

Borriana acollirà a l’octubre el Campionat Europeu de Caiac Polo

L’organització conjunta d’Ajuntament, Generalitat, Federació de Piragüisme i BurrianaNova portarà fins a la ciutat equips de fins a dotze països en una prova que tindrà lloc entre el 30 d’octubre i el 2 de novembre.

Les instal·lacions de la Marina BurrianaNova de Borriana han estat el lloc elegit per a la presentació oficial del Campionat Europeu de Caiac Polo que Borriana acollirà el proper mes d’octubre. A l’acte de presentació han participat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d’Esports, Vicent Granel, la directora de les Escoles de la Mar de la Generalitat, Diana Saura, el president de la Federació Valenciana de Piragüisme, J. Antonio Cinto i el director de BurrianaNova, Pepe Guillén, que han exemplificat l’enteniment entre tots els implicats en l’organització d’un esdeveniment de caire continental.

El màxim responsable de l’àrea esportiva municipal, Vicent Granel, ha iniciat el torn de paraula dins l’acte de presentació mostrant “la satisfacció que tenim d’haver aconseguit coordinar, treballar i fer possible la celebració d’un campionat europeu en un esport com el caiac polo que cada vegada té més seguidors i que n’és l’exemple perfecte del potencial i les instal·lacions de Borriana per acollir cites tant importants com aquesta en la qual participen equips de fins a dotze països diferents del continent”.

A continuació, ha estat el president de la Federació Valenciana de Piragüisme, J. Antonio Cinto el que ha volgut remarcar “la bona entesa que hem tingut entre totes les institucions, federacions i empreses per tal d’acollir el campionat europeu. En ocasions és fa difícil poder coordinar esdeveniments d’aquesta magnitud, però aquesta vegada la feina prèvia a l’organització ha estat molt ràpida i satisfactòria per totes els parts implicades”.

Per part de BorrianNova, el seu responsable, Pepe Guillén també ha mostrat la seva satisfacció “per seguir acollint esdeveniments relacionats directament amb els esports aquàtics com ja hem fet altres vegades amb campionats autonòmics o nacionals. Ara fem un pas qualitatiu més amb el campionat d’Europa, i estem segurs i convençuts que, amb tot el treball realitzat prèviament, els serveis que oferim des de BurrianaNova tornaran a estar a l’altura d’una prova de nivell internacional”.

Des de les Escoles de la Mar de la Generalitat, la seva directora, Diana Saura ha parlat sobre la doble aportació que oferiran per al desenvolupament de la competició. Tal com ha explicat Saura “les Escoles de la Mar oferirem fins a 100 places per a l’hostalatge dels participants en el campionat d’Europa, a més de que aquest any també s’oferirà un servei de restauració que tindrà molt en compte el caràcter ecològic tant de productes com de material utilitzat”.

Finalment, ha estat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui ha tancat la presentació “amb l’alegria de saber que Borriana segueix creixent com a seu que acull campionats esportius d’un impacte i una índole cada vegada major. Hem tingut competicions locals, autonòmiques o nacionals, però amb l’arribada de l’Europeu de Caiac Polo es demostren les possibilitats tant d’acolliment de les nostres instal·lacions com d’organització per part de les institucions i empreses implicades”. Safont ha conclòs que “a més aquest tipus d’esdeveniments també ha de servir per al vessant educatiu entre els més joves de la nostra ciutat, i tal com ha comentat la directora dels Escoles de la Mar, esperem que també serveixi per seguir atraient als nostres veïns i veïnes cap a una mar i uns esports aquàtics que durant anys han estat d’esquena a la ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.