fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Frustrada l’alça de l’or verd dels Amics contra el COB (86-75)

El COB acaba en la imbatibilitat d’un desencertat Amics

Va començar el partit amb un tir fallat per Garret i un triple de Barreiro però els primers minuts eren de tempteig i en el minut tres l’Orense dominava el marcador 7-4. L’equip auriens dirigit per Rivero carregava el joc interior amb Agbelese, però el Amics persistent i amb possessions ràpides es posava per davant en el marcador 15-16 mancant tres minuts. Un triple de Manu posava el màxim avantatge dels castellonencs en 17-21 mancant un minut i mitjà per al final d’aquest primer envit. El Amics patia en el rebot defensiu i s’arribava al final de la primera cambra amb un atapeït19-21 i un Amics amb molt alts percentatges de tir.

La primera possessió del segon quart era per als locals que se saldava amb una personal de Zimmy que permetia anotar a Rowley un dels dos tirs lliures que va disposar.

El COB es posava en zona que trencava Txema amb un triple per a posar el marcador en 22-26 para us de Toni Tingues. Un ansiós Zimmy feia la seua segona falta personal que li obligava a asseure’s en la banqueta. Es va entrar en uns minuts d’imprecisions per part de tots dos equips i en el minut cinc del segon quart els aurienses es van posar per davant en el marcador 27-26.

Una canastra dels locals posava el marcador en 29-26 i Toni Tingues demanava temps mort per a reordenar a un Amics que no acabava de trobar el seu ritme en aquest segon període. Després del temps mort els castellonencs van reaccionar i mancant dos minuts per al descans es posaven un punt per davant 33-34 en un magnífic tir en suspensió de Manu. Després una bona defensa i una ràpida transició permetien a Bortolussi anotar el 33-36 que obligava a l’entrenador local a demanar un temps mort.

Després del temps mort Toni Tingues va plantejar una zona 1-3-1 però una altra vegada la falta de rebot defensiu va fer que mancant trenta-vuit segons el marcador fora de 37-38. Tingues va demanar el seu segon temps mort para prepara l’atac que no es va aprofitar i deixava a l’Orense quinze segons de possessió per a tancar la primera part del partit amb una última canastra del base local Rivero que va fer valdre la seua experiència per a jugar aquesta última possessió, i ser així el millor jugador fins al moment del partit amb un 10 de valoració.

Si la primera part no tenia un dominador clar, la tercera cambra començava amb el mateix panorama de partit boig que no acabava de tenir amo. Només mancada d sis minuts per a acabar la tercera cambra l’Orense es posava quatre punts per davant en el marcador 47-43.
Toni Tingues va demanar temps mort i els castellonencs li van donar la volta al marcador 47-49 després d’o parcial de 0-6.

Seguien les alternatives per a tots dos equips i la igualtat en l’electrònic que mancant dos minuts per a la finalització de la tercera cambra reflectia un ajustat 54-53 per al COB. Un dos més un anotat per Hidalgo posava el 57-58 per al Amics, amb el qual es tancava el tercer període.

La cambra quarta ho inaugurava el orensà Fernández amb un triple al que responia *Chema amb una penetració per a posar i marcador en 60-60.

Dos triples consecutius dels locals van donar un avantatge de sis punts, ratxa que Tingues va voler tallar demanant un temps mort. I és que el Amics estava molt embossat en atac i no aconseguia anotar amb claredat ni facilitat.

No va sorgir efecte el temps mort el Amics seguia estant desencertat en atac i el COB agafava el seu màxim avantatge del partit amb deu punts 70-60, quan quedaven sis per al final. Un triple sobre la botzina de Kapellan donava un avantatge d tretze punts que semblava noquear als castellonencs.

Però els de Tingues no van donar el seu braç a torçar tan fàcil i mancant un minut i catorze segons per al final es col·locaven en un amenaçador 79-73 que obligava a demanar temps mort a Gonzalo García.

Un triple d’Ander Martínez en la represa tornava a allunyar al COB 82-73, els últims compassos ja van ser pur tràmit, quedant el marcador en un 86-75 que acabava amb la imbatibilitat del Amics com equip visitant.