fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un total de 321 centres educatius participen enguany al programa Pilota Escola

Un total de 321 centres educatius participen enguany al programa Pilota Escola

Dels centres educatius que rebran la visita de Pilota Escola 49 pertanyen a la prov铆ncia de Castell贸, 166 a la de Val猫ncia i 106 m茅s a Alacant.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha assistit hui al Trinquet de Pelayo a la sessi贸 formativa amb docents del programa Pilota Escola de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport. En aquestes sessions formatives de docents, els t猫cnics federatius els instrueixen en com iniciar els seus alumnes en la pilota valenciana. Per tal d’afavorir aquesta formaci贸, la Conselleria dota els assistents amb un dossier amb material did脿ctic, jocs de bibliografia i una s猫rie d’elements 煤tils per a la seua tasca.

En paraules del director general d’Esport, aquesta iniciativa “el que fa 茅s integrar dos objectius estrat猫gics. Per una banda, evidentment, la promoci贸 de la pilota; per貌 per una altra, tamb茅, el foment de l’esport en edat escolar. En aquesta edici贸 hem tingut m茅s demandes que mai i, a m茅s, hem pres una decisi贸, jo crec que important, i 茅s el fet de no deixar fora del programa cap col路legi que haja volgut participar”.

De fet, enguany s’han adherit a aquest programa de foment de l’esport aut貌cton de tots els valencians 321 centres educatius valencians, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a l’any anterior en qu猫 van participar 260 centres. El programa de la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha dotat aquesta iniciativa amb un pressupost de 95.000 euros.

Les sessions compten amb una part te貌rica, impartida a l’Institut Luis Vives de Val猫ncia, i una part pr脿ctica que es desenvolupar脿 al Trinquet de Pelayo. Segons el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el que es vol 茅s “introduir la pilota a l’escola, entre l’alumnat; si m茅s no, despertar el seu inter茅s i despr茅s tamb茅 tindre un seguiment adequat que permeta que aquell alumnat que estiga interessat puga despr茅s participar de les activitats dels distints clubs d’arreu del territori”. A m茅s, Moya posa l’accent en la necessitat d’iniciatives com ara Pilota Escola “mentre es resolga una de les q眉estions absolutament essencial que 茅s la pres猫ncia de la pilota en els plans d’estudi”.

Anteriorment ja s’havien realitzat sessions formatives al Trinquet de Castell贸 de la Plana, el dia 11 de gener, i el 12 i 13 a terres d’Alacant, a Petrer i Benidorm, respectivament. La setmana vinent tamb茅 es realitzar脿 una sessi贸 per a docents al Trinquet de Bellreguard per a docents de la Safor i la Marina Alta.

La pr貌xima setmana, els t猫cnics i jugadors professionals que participaran enguany al programa Pilota Escola tamb茅 rebran una sessi贸 formativa per tal que puguen fer arribar la seua experi猫ncia i cultura esportives als alumnes valencians.

A les visites que s’organitzen als centres educatius participaran jugadors professionals d’alt nivell de pilota valenciana com ara Soro III, 脕lvaro, Moncho, Ricard, V铆ctor, Pedro, Fageca i molts m茅s que acostaran a l’alumnat el joc de pilota i les seues diferents modalitats des d’un punt de vista professional.

A aquest Pla d’Ocupaci贸 Conjunta s’ha d’afegir el taller d’ocupaci贸 Benicarl贸 Mou-te, que donar脿 treball a 28 persones (24 alumnes-treballadors i quatre persones m茅s que realitzaran les tasques de formaci贸 i direcci贸) durant sis mesos. El taller, que va comen莽ar a funcionar a finals de desembre, t茅 dues especialitats (monitor esportiu i regs i drenatges), que comen莽aran d’ac铆 a poc temps els treballs pr脿ctics despr茅s d’unes setmanes de formaci贸 te貌rica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.