Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alternativa dels indecents – L’opinió de David García

L’alternativa dels indecents – L’opinió de David García

David García és l’alcalde de l’Ajuntament de Nules.

En els últims dies, i després de conéixer les declaracions d’empresaris dins del judici per la trama corrupta Gürtel, els valencians i per extensió tots els espanyols que creiem en l’honradesa ens hem sentit avergonyits després de confirmar el que ja era un secret a veus: el PP ha saquejat les administracions públiques valencianes al llarg dels seus 20 anys d’hegemonia política i de majories absolutes.

El PP, lluny d’admetre la realitat, demanar disculpes al conjunt de ciutadans i col·laborar amb la justícia des del minut un i fins i tot dissoldre’s per haver sigut un ens mafiós, va apostar per negar-ho quasi tot, destruir discos durs i fer veure que la Gürtel era alguna cosa creada per a danyar al PP en l’àmbit electoral. Ells, que anaven defensant que cada nou cas de corrupció es tractava d’un cas aïllat-un darrere d’un altre, sens dubte-, han tacat el nom de la Comunitat Valenciana i han aconseguit que es denigre la figura del polític servidor públic.

La passada setmana en la seua declaració en l’Audiència Nacional Álvaro Pérez (El Bigotes) va assenyalar directament a l’ex-President Francisco Camps com la persona que donava instruccions directes per al finançament il·legal del PP, sempre en companyia d’altres exdirigents de pes com Juan Cotino, Ricardo Costa o Vicente Rambla. I tot indica la veracitat de les declaracions, doncs esta mateixa setmana ja han sigut tres membres del grup Corretja i nou empresaris que han reconegut que van participar en la mecànica per a finançar irregularment al Pàg. Almenys ho van fer per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i les eleccions generals de 2008.

El ”cas aïllat” del finançament irregular del PP, els sobresous de dirigents, la detenció de l’Alfonso Rus, els regidors de Rita Barberá imputats per blanqueig… demostra que la corrupció en el PP estava generalitzada i que era necessari un canvi de govern que alçara catifes i retornara la dignitat a les institucions públiques.

I mentre açò seguix, en una espècie de realitat paral·lela, els dirigents del PP en les Corts Valencianes i en la majoria d’ajuntaments valencians on són oposició, pretenen donar lliçons als altres i treballen en els seus congressos per a presentar una alternativa de govern en les institucions. Sens dubte, els representants del PP a la Comunitat Valenciana no poden donar lliçons de res absolutament a la resta i no estan legitimats per a presentar una alternativa de govern a qualsevol nivell mentre no retornen fins a l’últim cèntim robat, expulsen a tots els responsables o còmplices de la corrupció i col·laboren activament amb la justícia per a esclarir els fets. Avui, i pels fets els hem conegut, representen l’alternativa de la indecència.

Leave a Reply

Your email address will not be published.