fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El PPCS recopila la documentaci贸 dels 99 expedients de Torre la Sal i reitera que modificar la llei de Costas 茅s la soluci贸

El PPCS recopila la documentaci贸 dels 99 expedients de Torre la Sal i reitera que modificar la llei de Costas 茅s la soluci贸

El senador del PPCS i portaveu de Medi Ambient al Senat, Vicente Mart铆nez Mus, ja es troba analitzant els expedients de recuperaci贸 possess貌ria incoats pel Govern de Pedro S谩nchez i que amenacen amb derrocar el poblat mar铆tim tradicional de Cabanes.

El Partit Popular de la prov铆ncia de Castell贸 ja obra amb tota la documentaci贸 referent als expedients que s’estan tramitant per part del Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica i amb els quals el Govern d’Espanya amena莽a amb l’enderrocament dels habitatges que conformen el poblat mar铆tim tradicional de Torre la Sal, a Cabanes. El senador per Castell贸 i portaveu del PP al Senat de Medi Ambient, Vicente Mart铆nez Muz, i el diputat nacional al Congr茅s 脫scar Clavell van procedir aquesta mateixa setmana a recollir la documentaci贸, que passar脿 a ser analitzada pels serveis jur铆dics del partit.

鈥淓ls ve茂ns de Torre la Sal no poden viure amb una espasa de D脿mocles sobre els seus caps com la que el Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica del Govern de Pedro S谩nchez els ha posat. S贸n propietaris d’habitatges legals, que estan en terreny privat i que a m茅s compten amb escriptures i plens drets de propietat鈥, ha assegurat Vicente Mart铆nez Mus, qui recorda que ara mateix s’estan incoant per part de la Direcci贸 General de Costas un total de 99 expedients de recuperaci贸 possess貌ria en l’脿mbit de Torre la Sal, tal com l’Executiu central va traslladar al juliol en resposta oficial al PP, 鈥渦na situaci贸 que ning煤 pot assegurar que no es vaja a reproduir en altres punts de la costa de Castell贸 amb caracter铆stiques similars鈥.

El senador del Partit Popular reitera que 鈥渓a soluci贸 passa modificar l’actual Llei de Costas, tal com ha proposat el nostre grup al Senat, la qual cosa permetria introduir una disposici贸 addicional en el text de la norma que contemplaria la protecci贸 autom脿tica de tots els poblats mar铆tims tradicionals que existeixen en tota la costa espanyola, i que en el cas de la prov铆ncia de Castell贸 es localitzen a Almenara, Xilxes, la Llosa, Moncofa, Nules i Torre la Sal. Una situaci贸 de preocupaci贸 que ha portat tamb茅, per exemple, als propietaris de Moncofa a crear la seua pr貌pia plataforma de defensa per a reivindicar els seus drets, i que se sumen a la resta que ja estan actives.

鈥淓l Govern de Pedro S谩nchez est脿 per a solucionar problemes, i no per a crear-los all铆 on no n’hi han. Apel路lem a tots els partits pol铆tics al fet que donen suport a aquesta proposta legislativa quan entre el seu debat parlamentari, previst a principis de tardor, perqu猫 el suport del PSOE a la nostra proposta ser脿 la clau que permetr脿 tancar la porta als enderrocaments鈥, ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.