fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El PPCS recopila la documentació dels 99 expedients de Torre la Sal i reitera que modificar la llei de Costas és la solució

El PPCS recopila la documentació dels 99 expedients de Torre la Sal i reitera que modificar la llei de Costas és la solució

El senador del PPCS i portaveu de Medi Ambient al Senat, Vicente Martínez Mus, ja es troba analitzant els expedients de recuperació possessòria incoats pel Govern de Pedro Sánchez i que amenacen amb derrocar el poblat marítim tradicional de Cabanes.

El Partit Popular de la província de Castelló ja obra amb tota la documentació referent als expedients que s’estan tramitant per part del Ministeri de Transició Ecològica i amb els quals el Govern d’Espanya amenaça amb l’enderrocament dels habitatges que conformen el poblat marítim tradicional de Torre la Sal, a Cabanes. El senador per Castelló i portaveu del PP al Senat de Medi Ambient, Vicente Martínez Muz, i el diputat nacional al Congrés Óscar Clavell van procedir aquesta mateixa setmana a recollir la documentació, que passarà a ser analitzada pels serveis jurídics del partit.

“Els veïns de Torre la Sal no poden viure amb una espasa de Dàmocles sobre els seus caps com la que el Ministeri de Transició Ecològica del Govern de Pedro Sánchez els ha posat. Són propietaris d’habitatges legals, que estan en terreny privat i que a més compten amb escriptures i plens drets de propietat”, ha assegurat Vicente Martínez Mus, qui recorda que ara mateix s’estan incoant per part de la Direcció General de Costas un total de 99 expedients de recuperació possessòria en l’àmbit de Torre la Sal, tal com l’Executiu central va traslladar al juliol en resposta oficial al PP, “una situació que ningú pot assegurar que no es vaja a reproduir en altres punts de la costa de Castelló amb característiques similars”.

El senador del Partit Popular reitera que “la solució passa modificar l’actual Llei de Costas, tal com ha proposat el nostre grup al Senat, la qual cosa permetria introduir una disposició addicional en el text de la norma que contemplaria la protecció automàtica de tots els poblats marítims tradicionals que existeixen en tota la costa espanyola, i que en el cas de la província de Castelló es localitzen a Almenara, Xilxes, la Llosa, Moncofa, Nules i Torre la Sal. Una situació de preocupació que ha portat també, per exemple, als propietaris de Moncofa a crear la seua pròpia plataforma de defensa per a reivindicar els seus drets, i que se sumen a la resta que ja estan actives.

“El Govern de Pedro Sánchez està per a solucionar problemes, i no per a crear-los allí on no n’hi han. Apel·lem a tots els partits polítics al fet que donen suport a aquesta proposta legislativa quan entre el seu debat parlamentari, previst a principis de tardor, perquè el suport del PSOE a la nostra proposta serà la clau que permetrà tancar la porta als enderrocaments”, ha afegit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.