fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova la suspensi贸 de la taxa de terrasses i de mercats exteriors fins al 30 de juny de 2021

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova la suspensi贸 de la taxa de terrasses i de mercats exteriors fins al 30 de juny de 2021

Despr茅s de rebre el dictamen favorable per part de la Comissi贸 d’Hisenda, esta vesprada en sessi贸 plen脿ria extraordin脿ria els grups pol铆tics han confirmat de manera un脿nime la suspensi贸 de la taxa per ocupaci贸 de domini p煤blic amb taules i cadires i per a mercats exteriors.

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt ha aprovat la suspensi贸 de la taxa de terrasses i de mercats exteriors fins al 30 de juny de 2021. Esta vesprada en sessi贸 extraordin脿ria, la Corporaci贸 ha donat suport de manera un脿nime el dictamen favorable de la Comissi贸 d’Hisenda per a la disposici贸 transit貌ria de l’ordenan莽a que permet a l’Ajuntament de Sagunt la suspensi贸 d’esta taxa d’ocupaci贸 p煤blica en estos casos.

La suspensi贸 d’esta taxa es duu a terme amb motiu de la previsible reobertura dels negocis en la Fase I de la desescalada que va anunciar el Govern Central i se suma a la devoluci贸 d’ofici de la part de la taxa per ocupaci贸 de domini p煤blic de taules i cadires que ja van pagar en el trimestre anterior i que, a causa de l’Estat d’Alarma, no van poder utilitzar, igual que la taxa que afecta el mercat exterior.

S’ha tractat d’un procediment cost贸s, ja que en un primer moment era inviable en recollir-se en les pr貌pies ordenances municipals que no es tenia capacitat d’actuaci贸 en la suspensi贸 d’este concepte. Per este motiu, el departament d’Hisenda, en col路laboraci贸 amb el secretari general i l’alcalde, no ha cessat durant este mes i mig en la cerca de solucions davant el problema. Finalment, la via legal per a poder suspendre, en primer lloc, l’ordenan莽a ha sigut aprovar una disposici贸 transit貌ria que permeta la suspensi贸 de la taxa de terrasses per les circumst脿ncies excepcionals actuals.

L’objectiu era que la suspensi贸 de la taxa estiguera aprovada abans del 30 de juny perqu猫 puga entrar en vigor l’1 de juliol de 2020. Ara, una vegada aprovat pel Ple, haur脿 d’estar 30 dies a exposici贸 p煤blica en el Butllet铆 Oficial de la Prov铆ncia (BOP).

D’altra banda, respecte al primer semestre de 2020, el criteri que est脿 seguint l’Ajuntament de Sagunt 茅s de no cobrar pels conceptes que no s’hagen materialitzat a conseq眉猫ncia de la situaci贸 d’alarma, 茅s a dir, tota aquella ocupaci贸 que no s’haja realitzat realment no es cobrar脿. Per este motiu, s’est脿 retornant part de la taxa de mercats del primer trimestre, at茅s que des de la meitat del mes de mar莽 no s’ha pogut celebrar el mercat exterior, de la mateixa manera que no es cobrar脿 l’ocupaci贸 amb taules i cadires a les terrasses que no s’haja produ茂t.

Leave a Reply

Your email address will not be published.