fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real duplica efectius contra la viol猫ncia masclista

Vila-real duplica efectius contra la viol猫ncia masclista

Les regidories de Seguretat Ciutadana i Igualtat col路laboren amb el Ministeri de l鈥橧nterior i altres organismes en l鈥檈laboraci贸 d鈥檜n protocol per a actuar de forma coordinada amb la Policia Nacional oferint assist猫ncia personalitzada i continua.

L’Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de l’Interior signaran la setmana vinent un conveni de col路laboraci贸 pel qual la Policia Local s’incorporar脿 al Sistema de Seguiment Integral dels Casos de Viol猫ncia de G猫nere (VIOGEN), en coordinaci贸 amb la Unitat de Prevenci贸, Assist猫ncia i Protecci贸 (UPAP) del Cos Nacional de Policia. Aix铆 ho han anunciat els regidors de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i Igualtat, Anna Vicens, que han indicat que 鈥渆s tracta d’un acord positiu per a frenar aquesta xacra que no para d’augmentar鈥.

D’aquesta manera, l’acord posar脿 el punt i final a m茅s un any de converses que han derivat en l’elaboraci贸 d’un protocol per a col路laboraci贸 de tots dos cossos en atenci贸 i seguiment continu a les v铆ctimes de la viol猫ncia de g猫nere, la qual cosa permetr脿 duplicar els efectius. 鈥淗a sigut un any de treball en el qual han col路laborat des de la Policia Local fins a la Regidoria d’Igualtat, passant per la Policia Nacional, la Subdelegaci贸 del Govern, la Conselleria de Sanitat i els Centres Dona 24 hores i les Cases d’Acollida, aix铆 com l’Oficina d’Atenci贸 a les V铆ctimes del Delicte鈥, explica Serralvo.

鈥淟a incorporaci贸 de dos agents de la Policia Local, un home i una dona, formats en la mat猫ria, servir脿 per a ajudar en la lluita contra aquesta problem脿tica i millorar脿 la forma de seguir cada cas鈥, agrega el regidor, ja que 鈥渃ada policia disposar脿 d’un tel猫fon d’atenci贸 24 hores per a comunicar-se de forma personalitzada amb les denunciants que els siguen assignades鈥. Aix铆 mateix, el protocol tamb茅 compta amb un sistema d’identificaci贸 del possible agressor que facilita a l’instant totes les seues dades i antecedents.

La regidora d’Igualtat, Anna Vicens, destaca que 鈥渆stem orgullosos pel que aquest acord suposar脿, ja que implica una atenci贸 m茅s directa i personalitzada i un acompanyament a les v铆ctimes fins al final del proc茅s鈥. A m茅s, recorda que 鈥渄es de la Casa de la Dona ja es treballa des de fa temps en programes d’atenci贸 i integraci贸 de dones v铆ctimes de la viol猫ncia de g猫nere, que expliquen tamb茅 amb tallers de reinserci贸 i amb tot tipus de facilitats a l’hora de gestionar ajudes i tot el que necessiten鈥.

鈥淐al recon猫ixer la gran tasca que exerceix la Policia Nacional en la lluita contra la viol猫ncia de g猫nere鈥, afirma Serralvo, qui afig que 鈥渁ra podra comptar amb dos companys m茅s que permetran oferir un servei millor鈥. I 茅s que, tal com apunta l’edil 鈥渓’Administraci贸 no pot estar de bra莽os creuats davant aquest tema, perqu猫 mai seran suficients els esfor莽os que realitzem鈥. Aix铆, manifesta que 鈥渟olidaritzar-nos amb un minut de silenci pot servir para per a fer prendre consci猫ncia a la ciutadania, per貌 no 茅s suficient, perqu猫 a qui cal conscienciar 茅s al maltractador i ens preocupa veure com cada vegada es donen m茅s casos i comprovar que no hi ha un perfil definit, ja que ocorre en totes les edats i, per desgr脿cia, tamb茅 en els m茅s joves鈥.

No obstant a莽貌, tant Serralvo com Vicens destaquen la 鈥渁posta d鈥檃quest Ajuntament per treballar de forma transversal, implicant a ambdues regidories, perqu猫 junts podrem mostrar la nostra toler脿ncia zero al maltractament i combatre aquesta xacra鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.