fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presenta una campanya de conscienciaci贸 sobre tinen莽a responsable de mascotes

Castell贸 presenta una campanya de conscienciaci贸 sobre tinen莽a responsable de mascotes

El parc del Pinar acull aquest cap de setmana un festival de protecci贸 animal d’脿mbit nacional promogut per Manada Feliz.

Castell贸 ha presentat avui la campanya de sensibilitzaci贸 sobre tinen莽a responsable de mascotes denominada Cosa de 2 en la qual s’aborda la necessitat de respectar les normes de conviv猫ncia b脿siques com s贸n la recollida d’excrements, passejar als gossos amb correu i en el cas dels potencialment perillosos portar-los tamb茅 amb morri贸, usar les zones d’esplai can铆 i apostar per l’adopci贸. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha defensat la necessitat de seguir aquestes conductes b脿siques per a “garantir la conviv猫ncia entre els qui tenen mascotes i els qui no i aconseguir que Castell贸 siga una ciutat respectuosa amb les mascotes”.

En la presentaci贸 de la campanya han acompanyat a Marco la regidora de Salut P煤blica, Mary Carmen Ribera, la presidenta de l’Associaci贸 de Ve茂ns amb Mascota de Castell贸 (Avecma) i la presidenta de la protectora d’animals Por una Manada Feliz, Laura Exp贸sito. El llan莽ament de Cosa de 2 coincideix amb la celebraci贸 aquest cap de setmana d’un festival de protecci贸 animal de car脿cter nacional en el parc del Pinar i l’engegada d’una campanya de passejos c铆vics per a difondre les normes de bon 煤s de les zones d’esplai can铆.

Sota el lema La Ciutat que volem, la campanya Cosa de 2 difon valors imprescindibles com aprendre i con猫ixer les normes, respectar a les mascotes i a la resta de ciutadans i aix铆 garantir la conviv猫ncia”, ha insistit l’alcaldessa. Aquesta campanya incideix en quatre accions b脿siques per a promoure una tinen莽a responsable de mascotes i respectuosa amb la resta de ciutadania.

La primera d’elles, la recollida d’excrements. Marco ha explicat que aquesta 茅s una de les principals demandes que arriben a la urna d’Alcaldia. “Arreplegar els excrements dels gossos 茅s responsabilitat dels seus propietaris. Ells no poden fer-ho. Com assenyala la campanya, 茅s cosa de 2. Deixar la femta en el carrer, en les nostres places o parcs ataca el principi de conviv猫ncia a m茅s de que comporta sancions”, ha recordat. A m茅s, l’alcaldessa ha informat que s’estan barallant diverses opcions, com un cens d’ADN, per a reduir el nombre de propietaris que no arrepleguen les deposicions dels seus gossos en la via p煤blica.

La segona acci贸 es refereix a les zones d’esplai can铆. Castell贸 disposa de nou zones d’esplai can铆 per a garantir el benestar de les mascotes per貌 que s’han d’usar seguint uns principis b脿sics. La tercera acci贸 insisteix que els animals s’han de passejar amb corretja i, finalment, convida a els qui estiguen pensant a tenir mascotes a apostar per l’adopci贸.

La campanya inclou un v铆deo que protagonitzen algunes de les protectores de la ciutat de Castell贸, l’edici贸 de 10.000 fullets informatius i de sensibilitzaci贸 de 500 cartells.

Marco ha insistit que la tinen莽a responsable i respectuosa 茅s la que “garanteix la conviv猫ncia que ens permet impulsar mesures com la de disposar d’una platja per a gossos, petici贸 que ja s’ha traslladat a Costes dins del Pla d’Explotaci贸 de Platges”.

Per la seua banda, Laura Exp贸sito, de Manada Feliz, ha presentat el Festival de la Protecci贸 Canina que se celebra aquest cap de setmana en el parc del Pinar en el qual es donaran cita protectores de diferents punts del pa铆s. Les prop de 20 activitats programades inclouen exhibicions de gossos guia, de gossos policia, dos Canicross, presentaci贸 de la unitat de rescat animal de Protecci贸 Civil, una desfilada de gossos sense llar, etc猫tera. El festival comen莽a el dissabte a les 14.30 i el diumenge de 7.45 a 19.00 i el dissabte es retransmetr脿 en directe en el programa radiof貌nic Como el perro y el gato de Carlos Rodr铆guez.

Avecma, a trav茅s de Sara Rodr铆guez, ha presentat una altra de les iniciatives amb les quals col路labora l’Ajuntament de Castell贸 i que arranca aquest dissabte. “Les zones d’esplai can铆 acolliran passejos c铆vics, una activitat que inclou una xarrada sobre les normes b脿siques d’煤s i una segona part de com passejar c铆vicament a la mascota per a evitar que embruten fanals, portes, voreres, etc猫tera, perqu猫 nosaltres som els primers que hem de donar exemple”, ha defensat la presidenta d’Avecma.

Aquest primer passeig c铆vic est脿 convocat el dissabte a les 19:00 en la zona d’esplai can铆 del parc de l’Auditori. Al maig s’han programat altres quatre passejos c铆vics i tres m茅s al juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.