fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Del dicho al hecho, hay un buen trecho” – L’opini贸 d’Araceli de Moya

“Del dicho al hecho, hay un buen trecho” – L’opini贸 d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es la portaveu de Ciutadans a l鈥檃juntament d鈥橭rpesa del Mar.

脡s el que tenen les paradoxes; que ens porten a reflexionar quan se’ns donen actituds contradict貌ries. Quan no coicideix el discurs amb els fets.

I a莽貌 茅s el que ve ocorrent aquesta legislatura en Orpesa amb el bipartit PP-SI SE PUEDE en la seua gesti贸 de govern en l’Ajuntament.

Quan els fets no s贸n fidels als discursos, a l’astuta i p茅rfida orat貌ria, el ciutad脿 del carrer queda perplex, preguntant-se on estan els fets que materialitzen aquelles paraules que van escoltar als seus representants p煤blics.

En Orpesa, els ve茂ns esperaven propostes socials i progressistes en SI SE PUEDE i pol铆tiques m茅s liberals i conservadores en el PP !Imaginen-se el pupurri que viuen en el bipartit!, !imaginenen-se per on van les paraules i per on els fets!.

Dos de les incongru猫ncies majors viscudes aquesta legislatura han passat per l’Ordenan莽a reguladora del Fons Social d’Habitatge defensat per la Regidor de Serveis Socials de SI SE PUEDE, on les ajudes volia destinar-les a les fam铆lies amb ingressos mensuals d’1.200 a 2.400 鈧 al mes. i les fam铆lies m茅s desfavorides, les que compten amb ingressos inferiors a aqueixos 1.200 鈧 al mes?, per a ells no van els lloguers socials?.

Afortunadament, des de Ciutadans Orpesa, condicionem el nostre suport a aquesta Ordenan莽a sempre que es contemplara l’ajuda a les fam铆lies amb menys ingressos i fins i tot, fam铆lies sense ingr茅s algun. Assegurem, a m茅s, que els propietaris que cedisquen els seus habitatges al lloguer social, tinguen una garantia m铆nima de cobrament d’aqueixes rendes. Que s’aplique una baremaci贸 per al c脿lcul de les fam铆lies amb prioritat, a l’ajuda, concorde a criteris objectius i el preu del lloguer, ho marquen els t猫cnics municipals.

Corregides les defici猫ncies amb les aportacions de Ciutadans, millora notablement aquesta Ordenan莽a que va n脿ixer, inicialment, sense pensar en els m茅s necessitats.

La segona paradoxa que hem viscut, en directe i sense anest猫sia, 茅s tenir a veure estupefactes, com la Regidora de SI SE PUEDE, marca blanca de PODEMOS en Orpesa, abandera sense enrogiment algun i, amb certa dosi de “sobreactuaci贸n”, el I Pla d’Igualtat municipal d’Oropesa 2017; perqu猫 des de Ciutadans Oropesa, entenem que a tenor de les bastes paraules que va pronunciar en 2015, a l’inici de legislatura no ha de ser, precisament, la persona m茅s conven莽uda de la import脿ncia de lluitar per la igualtat de la dona en la nostra societat.

I 茅s que, d’una banda, defensa la dignitat de la dona enfront dels abusos que la mateixa pateix, en molts casos, en l’脿mbit familiar, social i laboral i, d’altra banda, ella mateixa 茅s capa莽 de protagonitzar escenes de brutal masclisme, i amb l’agreujant de fer-ho des d’un f貌rum p煤blic, contra una altra dona.
Probablement, aquesta lamentable intervenci贸, en la qual va q眉estionar els assoliments pol铆tics aconseguits per una advers脿ria pol铆tica, vinculant-los amb possibles favors sexuals, en comptes de vincular-los a la capacitat professional o aptituds de negociaci贸 de la mateixa, no seguiria coleando si haguera reconegut el seu error i haguera demanat p煤blicament perd贸 als votants de Ciutadans, a mi, com aqueixa dona ofesa i humiliada que vaig ser, i a les dones en general.

Aquest comportament que va tenir, t茅 un nom: “Sostre de diamant”, terme encunyat per l’autora Amelia Valc谩rcel en el seu llibre “La pol铆tica de les dones”, 1997 i es refereix al fet que, en la Societat patriarcal, l’home 茅s considerat un “objecte d’estima” i la dona, un “objecte de desig”, subordinant-la aix铆, a una situaci贸 en la qual l’home perpetua el seu poder. Fa que es valore a les dones per criteris sexuals i no pels estrictament professionals i laborals, minvant l’autoestima femenina de cara a aspirar a un lloc de comandament o a menysprear-la en l’exercici del mateix.

I el PP, testimoni de tot a莽貌, i molt m茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.