fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Mirant al futur” – L’opinió de Manuel Hernández

“Mirant al futur” – L’opinió de Manuel Hernández

Si per alguna cosa és coneguda la societat valenciana, és per ser una societat emprenedora, comercial i capaç d’aconseguir i superar noves metes. Malgrat les adversitats, els valencians i les valencianes sempre hem sigut capaces de reinventar-nos i demostrar les nostres capacitats.

El fet que la nostra regió estiga en una situació geoestratègica envejable, fa que aquesta siga ideal per al desenvolupament de la indústria. Els nostres ports, inclòs el de Castelló, aporten a la nostra comunitat una xarxa portuària excepcional amb connexions destacades amb la resta de ports del Mediterrani i d’Europa, sent la porta d’eixida per a l’exportació de productes acabats i d’entrada per a la importació de matèries primeres.

I tot açò, malgrat la manca del Corredor Mediterrani, infraestructura bàsica i absolutament indispensable de cara al futur.

Si volem avançar, és necessari fer valdre realment aquests avantatges competitius i posar-nos a treballar des de ja perquè les grans empreses, que són les que posseeixen la virtut de produir un efecte de locomotora en l’economia d’una regió, atraient majors inversions i generant ocupació, ens escullen enfront d’altres regions.

Per a açò, tant des de la Generalitat Valenciana, com des dels diferents ajuntaments, hem de treballar conjuntament perquè tot açò siga una realitat a curt-mig termini i començar a progressar adequadament perquè l’aportació de la indústria de la nostra comunitat al PIB siga de nou superior al 20 per cent.

L’atracció de locomotores industrials a la comunitat beneficiarà el nodrit i talentós teixit empresarial que tenim, potenciant-ho i ampliant-ho de forma considerable.

Encara que tampoc hem d’oblidar que el fet de poder ser competitius passa també per ser capaços d’anticipar-nos als problemes estructurals com, per exemple actualment, les obres en l’A-7 al seu pas per La Vall d’Uixó. És un clar exemple de falta de previsió que no ens aporta cap ben i les conseqüències de la qual s’haurien d’haver evitat des del moment zero, doncs, situacions com aquesta, poden ennuvolar la nostra mirada al futur.

manuel-hernandez

Leave a Reply

Your email address will not be published.