fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Ratios i places d’ensenyants” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

“Ratios i places d’ensenyants” – L’opini贸 de Jordi T脿rrega

Comencem un nou curs i una de les novetats importants 茅s l’inici de la reducci贸 de ratios (nombre d’alumnes per aula), i aix貌, que pot semblar poca cosa, 茅s un canvi de sentit radical, de 180潞, si tenim en compte que les mesures preses els darrers anys pel govern del Partit Popular, amb l’excusa de la crisi i la necessitat de fer retallades, van fer justament el contrari: incrementar les ratios, augmentar el nombre d’alumnes per aula massificant-les.

A educaci贸 infantil i prim脿ria el m脿xim d’alumnes es redueix de 30 a 25. A educaci贸 secund脿ria obligat貌ria de 36 baixa a 30. A batxillerat de 42 a 35 (45 a les modalitats semipresencial, nocturn i a dist脿ncia). A formaci贸 professional b脿sica de 36 a 18. Als cicles formatius de grau mitj脿 i superior el m脿xim quedar脿 en 30 alumnes (45 a les modalitats semipresencial i a dist脿ncia).

Comen莽at ja el curs la mitjana d’alumnes per aula al Pa铆s Valenci脿 ha quedat en 22,7, tot i que l’alumnat ha augmentat aproximadament l’1%.

Pel que fa a la plantilla total de docents, s’ha incrementat en m茅s de 2.800 persones, arribant a les 66.900 aproximadament, i aix貌 suposa la recuperaci贸 del 57% del professorat suprimit amb les retallades del govern del Partit Popular.

Hem encetat el cam铆 de la recuperaci贸 i de la dignificaci贸 de l’educaci贸 p煤blica. 脡s clar que queda molt per fer, que les ratios s’aniran reduint progressivament, curs a curs, que encara no tenim les xifres anteriors a la crisi, per貌 ja hem comen莽at, la tend猫ncia 茅s la correcta i anirem avan莽ant sense fer cap pas enrere.

Pel que fa a les incid猫ncies (poques) que s’han donat en aquest inici de curs a la nostra ciutat, el m茅s destacat ha estat la mancan莽a de places al barri del Raval Universitari, conseq眉猫ncia de la improvisaci贸 i manca de planificaci贸 del Partit Popular, tant a nivell local com auton貌mic, per aix貌 que ara siguen ells els defensors d’aquesta causa i els m茅s reivindicatius fent costat a les fam铆lies que es veuen afectades, resulta com a m铆nim estrany, i jo m’atreviria a qualificar-ho d’oportunisme pat猫tic.

Comprom铆s treballar脿 de valent, des de la Conselleria i des de l’Ajuntament, per a que aquest barri i tota la ciutat compten amb les infraestructures educatives necess脿ries, amb places suficients i amb totes les garanties de seguretat per a la comunitat educativa, que possibiliten una educaci贸 de qualitat, i el m茅s prompte possible. Per貌 que no ens demanen miracles. Els dels miracles s贸n ells, els del Partit Popular, que igual s’encomanen a una Mare de D茅u per a reduir l’atur, que en condecoren a una altra amb una de les m茅s altes distincions de la policia.

jordi-tarregab

Leave a Reply

Your email address will not be published.