fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Rep脿s electoral cap a les terceres eleccions – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

Rep脿s electoral cap a les terceres eleccions – L’opini贸 de Jordi Dosd脿

Repassem tots junts com est脿 la situaci贸 pol铆tica dels ara quatre grans grups nacionals despr茅s de la vergonya 鈥 o f猫rria convicci贸 dels valors propis?- de dues crides al sufragi del pa铆s sense cap resultat.

El xic m茅s centrat -a l’espectre pol铆tic, a cap cosa m茅s- no para de batzegar d’ac铆 cap all脿. Ahir al set del rodatge d’Star Wars van trobar uns f貌ssils, ell tamb茅 est脿 recol路lectant-los darrerament. A m茅s a m茅s tots del mateix origen, del partit que ell va fer desapar茅ixer, i que tan b茅 ara cuiden l’espai pol铆tic que van deixar abandonat.

No sabem si els importa tant Espanya que pactarien amb qui fos per tal de portar estabilitat al regne o tant poc que pactarien amb qui fos per tal d’aconseguir m茅s poder. Ens importa aix貌 a nosaltres, espanyols i espanyoles? I a ells, els importa el que pensem? Que decidisca cadasc煤.

En qualsevol cas, en l铆nies generals, molt guionitzat tot o b茅, efectivament, van donant tombs sense trobar la tecla m脿gica. Avui renovaci贸, tots fora i joves al poder i dem脿 reutilitzaci贸 i reciclatge de velles gl貌ries; desp煤s-dem脿 ja veurem, el que done m茅s vots. No est脿 massa clar, tampoc, de qui se senten 鈥 i seuen- m茅s a prop. Pareixia que podria acabar sent dels rojos, al final ha sigut dels blaus, encara que l’altre dia el centrat i el cavaller de la rosa pareixien m茅s amics que mai. I encara que la combinaci贸 de roig i blau forme el color morat, 茅s amb el l铆der d’aquests amb qui precisament no pareix haver-hi reconciliaci贸 propera.

Un l铆der que ha comen莽at a claudicar com mai ho havia fet fins ara, cedint un portaveu al grup aliat despr茅s de passar-los per alt. El segon a la cadena de comandament segueix fidel i totes les dones de la c煤pula de poder violeta estan als seus peus, ara b茅, cada dia que passa hi ha m茅s discrep脿ncies amb els que pareixien germans a les segones eleccions 鈥 ser脿 que guanyar uneix i perdre no tant- i la desconfian莽a de la poblaci贸 va in crescendo.

De l’esquerra m茅s moderada no en val la pena parlar massa, viuen el dia de la marmota. Quan sembla que el secretari general ja ha conven莽ut a tots els barons alg煤 fa un comentari i torna a trontollar la confian莽a depositada en ell. Seguidament, la reina del sur li llan莽a una daga enverinada i el partit perd uns punts de credibilitat. Despr茅s torna a comen莽ar tot de nou, una vegada darrere altra. L’煤nic canvi 茅s que si hi ha quartes eleccions 鈥 ning煤 dubta respecte a unes terceres- tindran segurament una altra oportunitat per aconseguir un nou r猫cord de vots. R猫cord negatiu, 茅s clar.

Pel que fa al general gavina el veig per primera vegada en anys sense capacitat per resoldre, aix铆 com fins ara l’煤nica cosa 鈥 tal vegada hi havia alguna m茅s, per貌 diria que no- que veia adequada era la presa de decisions, de sobte ja no 茅s capa莽 de solucionar els problemes amb tanta agilitat com solia fer. Podr铆em dir que ha perdut l’煤nica destresa 煤til per a governar que posse茂a. De tota manera, importa ben poc, el partit va b茅, cada dia guanya com si d’una esp猫cie d’in猫rcia es tract茅s. Per貌, aix貌 ja ho sab铆em, com va a ser rellevant que el secretari general descuide les seues facultats i aix貌 es tradu茂sca en p猫rdua de vots, si el mateix grup parlamentari ha estat aguantant corrupci贸 darrere corrupci贸 i en peu segueix?

Aix铆 doncs, al govern en funcions li interessa allargar al m脿xim el proc茅s, primer perqu猫 mentre no hi haja una resoluci贸 segueixen al poder, i segon perqu猫 els grups pol铆tics cl脿ssics ha demostrat tenir una major capacitat per aguantar el desgast. La nova esquerra, en canvi, vol, desitja, necessita, noves eleccions ja, l’erosi贸 pol铆tica que sofreix els fa desapar茅ixer m茅s r脿pid del que voldrien. A cada dia que passa, en llenguatge de darrera setmana d’eleccions, el preu de l’aigua augmenta i el de l’alberg铆nia baixa. Res a dir dels altres dos, es deuen totalment als resultats blaus i morats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.