fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

TTIP, el secret pitjor guardat – L’opini贸 de Ernesto Domenech, Coordinador Els Verds Castell贸

TTIP, el secret pitjor guardat – L’opini贸 de Ernesto Domenech, Coordinador Els Verds Castell贸

Segurament vost猫 haja sentit parlar d’alguna cosa anomenat TTIP, o tractat de lliure comer莽, per貌, exactament qu猫 茅s?

El tractat de lliure comer莽 entre Estats Units i la Uni贸 Europea 茅s superficialment, un acord que cerca millorar la competitivitat de les nostres empreses, eliminar barreres i crear nous llocs de treball.

Fins ac铆 sembla una cosa id铆l路lica, b茅, ara anem a aprofundir i vost猫 podr脿 veure que s’amaga darrere聽d’aquest aparentment amable tractat.聽El TTIP no 茅s una cosa nova, es ve gestant des de fa quasi una desena d’anys i altres tractats, tamb茅 en les ombres, li han precedit.

Aquest acord no t茅 un altre prop貌sit que dotar de major poder a les grans companyies, com es coneix avui dia a aquesta oligarquia econ貌mica, les trasnacionals. Aquestes empreses pertanyen en menor o major mesura als l铆ders mundials reals, aqueixos que decideixen la seg眉ent jugada dels escacs quan els nostres pol铆tics desconeixen ni cap a on avan莽a un pe贸.

Una de les mesures d’aquest tractat 茅s la creaci贸 d’un tribunal privat, 茅s a dir, secret, on empreses i pa茂sos pleitejaran聽pels drets laborals, sous m铆nims i atemptats contra el medi ambient.

Una altra mesura que ens afecta m茅s a la Uni贸 Europea, 茅s la 鈥渂arra lliure鈥 que es donar脿 als transg猫nics, 茅s a dir, aliments modificats gen猫ticament, adoptant aix铆 tots els problemes que Estats Units est脿 tenint per aquesta legitimaci贸.

Un altre dels elements clau del TTIP 茅s frenar i suprimir qualsevol tipus de pres猫ncia econ貌mica d’estaments ali茅 a USA i Uni贸 Europea, 茅s a dir, 鈥渃arregar-se鈥 econ貌micament pa茂sos com: Xina, R煤ssia, Ar脿bia Saudita, Brasil鈥., i d’altres pot猫ncies emergents que han gosat acostar-se als gegants oligarques.

Per貌, qui hi ha realment darrere d’est i altres projectes?

Ja en 1922, John F. Hylan va vaticinar l’esdevenir de la pol铆tica global quan va anunciar:

鈥淟’amena莽a real del nostre pa铆s 茅s el govern invisible, que com polp gegant est茅n els seus llargs i viscosos tentacles en el nostre pa铆s i m茅s enll脿. Al capdavant, els magnats i oligarques (gran part d’ells pertanyents a les fam铆lies m茅s poderoses). Aquest xicotet clan d’acabalats dirigeix el nostre govern en les ombres, per al seu propi i egoista inter猫s鈥.

Malgrat la data de la cita, realment ha canviat molt el m贸n?

El TTIP, benvolguts lectors, no 茅s una altra cosa que un nou moviment d’escacs, una jugada silenciosa i maquiav猫l路lica que malv茅n la vida de milions de persones i que ofega una mica m茅s nostra tan injuriada llibertat, i a canvi de quin, d’unea miserables xifres despr茅s d’una pantalla. Doncs para ells mai serem m茅s que a莽貌, uns miserables d铆gits al costat de la tecla 鈥淪uprimir鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.