fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Escola d’Igualtat a Castelló tanca la seua segona edició amb un total de 35 assistents

L’Escola d’Igualtat a Castelló tanca la seua segona edició amb un total de 35 assistents

El programa ofereix formació en igualtat d’oportunitats i violència de gènere i un espai per a analitzar i debatre aquests temes.

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, va participar dimarts passat en la clausura de la segona edició de l’Escola d’Igualtat, un acte en el qual es van lliurar els títols d’assistència a les 35 persones concurrents.

L’Escola d’Igualtat és un programa formatiu, de 20 hores de durada i gratuït, que imparteix el personal tècnic del Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castelló (SIO). Així, aquest projecte “tracta d’oferir a la ciutadania formació en igualtat d’oportunitats i violència de gènere i també generar un espai en el qual analitzar i debatre sobre aquestes qüestions”, va destacar Brancal.

La regidora d’Igualtat també va afirmar que “com a regidora és molt satisfactori comprovar com els programes que realitzem són tan ben rebuts per la ciutadania. Així, el pròxim any tornarà a realitzar-se una edició de l’Escola d’Igualtat”.

El temari abordat en aquesta segona edició de l’Escola d’Igualtat ha tractat, durant la primera sessió, conceptes bàsics com el patriarcat, sexe i gènere, rols i estereotips, socialització de gènere, igualtat formal i real d’oportunitats en dones i homes, discriminació per raó de sexe i gènere, bretxa de gènere, perspectiva de gènere, accions positives o ‘mainstreaming’.

D’altra banda, l’anàlisi de l’educació en els col·legis, llibres de text i elecció d’estudis segons el gènere van ser els temes que van vertebrar la segona sessió, mentre que la tercera classe es va dedicar de forma íntegra a l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista. Durant la quarta sessió es va analitzar com dones i homes usem el temps de forma desigual i les conseqüències que provoca aquest fet en la vida d’uns i unes altres. La salut de les dones es va abordar la cinquena sessió. La sisena i la setena van ser per a la violència de gènere i l’última va tractar sobre com incorporar la perspectiva de gènere en els projectes d’entitats socials.

L’alumnat participant d’aquesta edició va mostrar durant l’acte de clausura la seua satisfacció amb el curs i també el seu interès a participar en futures activitats de sensibilització sobre la violència de gènere que es realitzen des del Servei d’Igualtat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.