fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora sol路licitar脿 al Consell un espai per a albergar una escola d’adults pr貌pia

Almassora sol路licitar脿 al Consell un espai per a albergar una escola d’adults pr貌pia

Nicolau presentar脿 una proposta d’alcaldia en el ple per a demanar l’adhesi贸 de tots els grups pol铆tics a aquesta demanda.

L’Ajuntament d’Almassora ha comen莽at els tr脿mits amb els quals instar脿 a la Conselleria d’Educaci贸 a la cessi贸 d’un espai per a posar el seu propi centre d’educaci贸 per a majors de 25 anys. L’alcaldessa, Susana Nicolau, ha confirmat que presentar脿 una proposta el ple de l’Ajuntament, el pr貌xim 8 de febrer, en el qual demanar脿 a tots els grups municipals que se sumeixen a aquesta sol路licitud.

L’equip de govern ha pres aquesta decisi贸 despr茅s de la reuni贸 mantinguda entre Nicolau, l’edil delegada d’Educaci贸, Mar铆a Jos茅 Tormo, i el director territorial d’Educaci贸, Roberto Roig, qui es va mostrar favorable a estudiar la proposta d’Almassora per a la implantaci贸 del seu centre de Formaci贸 de Persones Adultes (FPA). Si la proposta prospera, aquest podria estar operatiu de cara al pr貌xim curs.

El consistori es comprometr脿 amb la Conselleria a contribuir en el manteniment i neteja del centre, aix铆 com a oferir serveis b脿sics per al funcionament del programa de formaci贸. L’alcaldessa ha destacat que 鈥渦na poblaci贸 de m茅s de 25.000 habitants necessita un EPA pr貌pia i que oferisca formaci贸 gratu茂ta a tots aquells ve茂ns interessats鈥.

Actualment l’Escola Permanent d’Adults (EPA) d’Almassora, que s’imparteix en l’IES 脕lvaro Falomir, dep猫n del centre FPA Josep Pasqual i Tirat de Castell贸, que tamb茅 ofereix formaci贸 a Benic脿ssim i Torreblanca. En el cas que el municipi oferira el servei de manera independent, els ve茂ns podrien assistir a cursos d’acc茅s a la universitat i a cicles de Grau Superior per a majors de 25 anys, formaci贸 en idiomes estrangers, preparaci贸 l’obtenci贸 de t铆tols de la JQCV, aix铆 com tallers de formaci贸 b脿sica i alfabetitzaci贸. El consistori estudiar脿 l’opci贸 d’incorporar altres cursos especialitzats si les necessitats del mercat laboral ho requeriren.

Cal recordar que els joves d’Almassora ja poden accedir a aquest tipus de formaci贸 a trav茅s del programa de tallers i cursos que ha llan莽at el departament de Joventut. La gran demanda que registren aquests programes de formaci贸 ha portat al consistori a sol路licitar a la Conselleria la implantaci贸 d’una EPA pr貌pia perqu猫 els interessats puguen estudiar de forma gratu茂ta i, tal com ha recordat l’alcaldessa, 鈥渕illorar les seues perspectives laborals i reciclar-se professionalment鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.