fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló tanca el primer trimestre amb més de 800 punts de fumigació contra mosquits

Castelló tanca el primer trimestre amb més de 800 punts de fumigació contra mosquits

La regidora Mary Carmen Ribera explica que els tractaments inclouen embornals urbans, Marjalería i altres zones d’acumulació d’aigües.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha presentat el balanç de la campanya del tractament contra mosquits del primer trimestre de l’any, període que s’ha tancat amb més de 800 punts d’aplicació de fumigacions en zona urbana i unes altres com Marjalería, polígons, ajuste depuradora, ajuste riu Sec, sèquies, etcètera. “Les actuacions s’han centrat en embornals de la ciutat i en zones obertes que per les seues característiques contenen aigua de forma quasi perenne i que poden representar focus actius”, ha explicat la regidora.

Les zones i tractaments es van realitzant seguint un *cronograma i un ordre de zones establit per l’empresa que, a més, s’adapta a les condicions meteorològiques. Així, al gener es van duplicar les tasques realitzades respecte al cronograma inicial per les càlides temperatures que es van registrar per a aqueixa època de l’any. “Els tractaments són continus i rotatoris ja que la persistència del producte larvicida sol ser d’uns quinze dies, per la qual cosa hi ha zones en les quals s’ha aplicat el tractament en més d’una ocasió”, ha afegit Ribera.

Segons ha explicat la regidora, “l’informe tècnic presentat per l’empresa reflecteix quedurant els dos primers mesos de l’any s’han aplicat tractaments addicionals precisament per les temperatures inusualment elevades que s’han registrat”.

“Les actuacions consisteixen bàsicament a realitzar prospeccions contínues i repetides sobre els focus de mosquits catalogats, aplicant tractaments larvicides en el moment oportú, de manera que es minimitze l’eclosió d’adults, emprant per a açò productes específics i ajustant les dosis i condicions a les característiques de cada jaciment”, segons arreplega el document.

Col·laboració ciutadana
La regidora ha aprofitat per a demanar la col·laboració ciutadana en la lluita contra el mosquit tigre, l’espècie que més molèsties sol ocasionar. Segons les dades facilitades per l’empresa que s’encarrega dels tractaments contra mosquits, el 80% dels punts de cria es troben en zones privades, com a cases deshabitades temporalment o abandonades i segones residències on sol haver-hi recipients abandonats que acumulen aigua de pluja. “Es tracta de seguir unes senzilles recomanacions per a evitar que s’acumule aigua en plats de tests o que quede aigua estancada i sense tractar en fonts ornamentals, piscines, basses, etcètera, consells que han de seguir especialment els qui tinguen terrasses, jardins o horts on puga haver-hi objectes que acumulen aigua”, ha insistit Ribera.

A més, la responsable de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Castelló ha recordat que el nou contracte del tractament de mosquits incrementa en 15.000 euros anuals la lluita contra mosquits i altres insectes que a més preveu una campanya informativa amb xarrades obertes a la ciutadania.

D’altra banda, l’Ajuntament de Castelló també va a engegar per primera vegada un Pla Biològic de lluita contra mosquits i altres plagues que complemente els tractaments biocides que s’apliquen en l’actualitat i que està dotat amb 35.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.