fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 tanca el primer trimestre amb m茅s de 800 punts de fumigaci贸 contra mosquits

Castell贸 tanca el primer trimestre amb m茅s de 800 punts de fumigaci贸 contra mosquits

La regidora Mary Carmen Ribera explica que els tractaments inclouen embornals urbans, Marjaler铆a i altres zones d’acumulaci贸 d’aig眉es.

La regidora de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸, Mary Carmen Ribera, ha presentat el balan莽 de la campanya del tractament contra mosquits del primer trimestre de l’any, per铆ode que s’ha tancat amb m茅s de 800 punts d’aplicaci贸 de fumigacions en zona urbana i unes altres com Marjaler铆a, pol铆gons, ajuste depuradora, ajuste riu Sec, s猫quies, etc猫tera. “Les actuacions s’han centrat en embornals de la ciutat i en zones obertes que per les seues caracter铆stiques contenen aigua de forma quasi perenne i que poden representar focus actius”, ha explicat la regidora.

Les zones i tractaments es van realitzant seguint un *cronograma i un ordre de zones establit per l’empresa que, a m茅s, s’adapta a les condicions meteorol貌giques. Aix铆, al gener es van duplicar les tasques realitzades respecte al cronograma inicial per les c脿lides temperatures que es van registrar per a aqueixa 猫poca de l’any. “Els tractaments s贸n continus i rotatoris ja que la persist猫ncia del producte larvicida sol ser d’uns quinze dies, per la qual cosa hi ha zones en les quals s’ha aplicat el tractament en m茅s d’una ocasi贸”, ha afegit Ribera.

Segons ha explicat la regidora, “l’informe t猫cnic presentat per l’empresa reflecteix quedurant els dos primers mesos de l’any s’han aplicat tractaments addicionals precisament per les temperatures inusualment elevades que s’han registrat”.

“Les actuacions consisteixen b脿sicament a realitzar prospeccions cont铆nues i repetides sobre els focus de mosquits catalogats, aplicant tractaments larvicides en el moment oport煤, de manera que es minimitze l’eclosi贸 d’adults, emprant per a a莽貌 productes espec铆fics i ajustant les dosis i condicions a les caracter铆stiques de cada jaciment”, segons arreplega el document.

Col路laboraci贸 ciutadana
La regidora ha aprofitat per a demanar la col路laboraci贸 ciutadana en la lluita contra el mosquit tigre, l’esp猫cie que m茅s mol猫sties sol ocasionar. Segons les dades facilitades per l’empresa que s’encarrega dels tractaments contra mosquits, el 80% dels punts de cria es troben en zones privades, com a cases deshabitades temporalment o abandonades i segones resid猫ncies on sol haver-hi recipients abandonats que acumulen aigua de pluja. “Es tracta de seguir unes senzilles recomanacions per a evitar que s’acumule aigua en plats de tests o que quede aigua estancada i sense tractar en fonts ornamentals, piscines, basses, etc猫tera, consells que han de seguir especialment els qui tinguen terrasses, jardins o horts on puga haver-hi objectes que acumulen aigua”, ha insistit Ribera.

A m茅s, la responsable de l’脿rea de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 ha recordat que el nou contracte del tractament de mosquits incrementa en 15.000 euros anuals la lluita contra mosquits i altres insectes que a m茅s preveu una campanya informativa amb xarrades obertes a la ciutadania.

D’altra banda, l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 va a engegar per primera vegada un Pla Biol貌gic de lluita contra mosquits i altres plagues que complemente els tractaments biocides que s’apliquen en l’actualitat i que est脿 dotat amb 35.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.