fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El govern de l’Alcora prepara un pla per lluitar contra els excrements de gossos als carrers

El govern de l’Alcora prepara un pla per lluitar contra els excrements de gossos als carrers

Entre altres mesures, s’està estudiant prendre mostres d’ADN als gossos del municipi per tal de poder identificar els amos que no arrepleguen els excrements.

El govern de l’Alcora, en coordinació amb la Policia Local, està preparant un pla per lluitar contra els excrements de gossos als carrers i parcs del municipi.

Destaquen que “és realment necessari prendre mesures davant d’esta problemàtica, que ve de lluny, i que causa un gran malestar entre els ciutadans, generant males olors, falta d’higiene i una mala imatge dels carrers”. Per això i com a mostra de la seua “ferma voluntat” d’actuar respecte d’això, expliquen que “el govern de l’Alcora va incloure als pressupostos municipals una partida econòmica per tal de poder posar en marxa este pla”.

Una de les mesures que es va a dur a terme, segons avancen, és implantar la vigilància de policies locals vestits de paisà, amb l’objectiu de descobrir en l’acte a les persones que no arrepleguen els excrements dels seus gossos, incomplint l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Cal destacar que l’ordenança municipal contempla sancions per a este tipus d’infracció que van des dels 100 fins als 750 euros.

Una altra de les iniciatives que s’està estudiant i que té “probabilitats de posar-se en marxa” és prendre mostres d’ADN als gossos del municipi- creant un banc de dades caní- per poder identificar i demanar responsabilitats als amos que no arrepleguen els excrements. “Esta és una mesura que ja l’estan realitzant en altres municipis i està funcionant molt bé, segons ens expliquen”.

Dur a terme campanyes de conscienciació i col·locar en diversos punts del municipi expenedors de bosses per a arreplegar els excrements, són altres de les accions contemplades. Des del govern de l’Alcora destaquen que “l’objectiu és, sobretot, exercir una acció dissuasòria” i insistixen en què “no és just que haja de pagar tot un poble les males pràctiques i l’incivisme d’uns quants”.

Cal recordar que l’Ajuntament va posar en marxa a finals del passat mes de febrer un pla de xoc de neteja per tal de reforçar la neteja ordinària de la localitat. “Mantindre el municipi net és una prioritat i també ha de ser responsabilitat de totes i tots”, conclouen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.