fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple de Benicarl贸 aprovar脿 una moci贸 contra la corrupci贸

El Ple de Benicarl贸 aprovar脿 una moci贸 contra la corrupci贸

El Ple ordinari del mes de febrer aprovar脿 una moci贸 consensuada per tots els grups pol铆tics en contra de la corrupci贸. Tamb茅 es demanar脿 l’exempci贸 de la taxa que imposa la Generalitat per organitzar activitats al port, que afecta principalment els festejos taurins, i es reclamar脿 a la Diputaci贸 la inclusi贸 dels municipis de m茅s de 20.000 habitants en els Plans d’Obres i Serveis.

Les mocions centraran bona part del debat en el Ple ordinari de l’Ajuntament que tindr脿 lloc aquesta nit. La primera, consensuada entre tots els partits pol铆tics, 茅s una moci贸 contra la corrupci贸 promoguda per la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies 芦arran dels casos de corrupci贸 pol铆tica que estan afectant d’una manera molt negativa a la legitimitat de les nostres institucions禄, davant dels quals, es demana 芦la unitat del municipalisme valenci脿 en contra de la corrupci贸禄.

En aquest sentit, la proposta d’acord se centra en exigir l’obligaci贸 de reposar els diners p煤blics dels ciutadans per part d’aquells que han com茅s el delicte i en demanar la retirada dels honors p煤blics a les persones corruptes en totes les seues modalitats (plaques commemoratives, places, condecoracions, etc). A m茅s, tamb茅 es proposa rebutjar la corrupci贸 en totes les seues formes i lluitar en contra en totes els 脿mbits de la vida p煤blica.

La segona moci贸, presentada pel PSPV amb el suport de Comprom铆s-ERPV, fa refer猫ncia a la necessitat d’exigir a la Diputaci贸 de Castell贸 que incloga a tots els municipis de m茅s de 20.000 habitants en els plans d’obres i serveis que anualment convoca la instituci贸 provincial. Segons ha explicat l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, 芦la Diputaci贸 obliga els municipis grans a fer les inversions en nuclis disseminats o pedanies, i Benicarl贸 no en t茅 cap de reconegut per l’INE (Institut Nacional d’Estad铆stica)禄. 芦脡s per aix貌 -ha afegit l’alcaldessa- que reclamem igualtat de condicions per a tots els municipis i poder decidir nosaltres on volem fer les inversions禄.

Els bous a la mar, exempts de taxes

Un dels punts de l’ordre del dia del Ple inclou una proposta per a demanar l’exempci贸 de taxes per la celebraci贸 dels bous a la mar al port de Benicarl贸, en refer猫ncia a les taxes que l’Ajuntament ha d’abonar a Ports de la Generalitat en concepte d’activitat econ貌mica. En aquest sentit, l’argument de l’Ajuntament es basar脿 en el fet que els festejos taurins no s贸n objecte d’explotaci贸 econ貌mica ni lucrativa.

Finalment, el ple tractar脿 tamb茅 una proposta de suport al model pesquer de la prov铆ncia de Castell贸, en el sentit de sol路licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentaci贸 i Medi Ambient un pla de vedes per a les diferents modalitats pesqueres i que s’abonen al sector pesquer les ajudes corresponents a les vedes que es van dur a terme els exercicis 2014 i 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.