fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Populars de Castelló demanen explicacions a Ruiz per les acusacions d'”amiguisme” que han eixit a la llum en la Banda Municipal de Música

Els Populars de Castelló demanen explicacions a Ruiz per les acusacions d'”amiguisme” que han eixit a la llum en la Banda Municipal de Música

Més de 30 músics demanen respectar les bases, que regulen l’adjudicació de la plaça de director, aprovades en 2015.

El Grup Municipal Popular ha sigut coneixedor de les presumptes intencions de la regidora de Cultura i portaveu del govern municipal, Verónica Ruiz, de modificar les condicions de contractació de la plaça de director de la Banda de Música Municipal, quan aquestes van ser aprovades l’any 2015 amb la unanimitat dels membres que van participar en la Taula General de Negociació.

El portaveu popular adjunt del Grup Municipal Popular, Juan José Pérez Macián, ha manifestat: “Ruiz haurà de donar una explicació, raonada, del motiu que ha portat a més d’una trentena de músics professionals a presentar un escrit mostrant la seua disconformitat i preocupació per les presumptes intencions de canviar les bases de contractació per a accedir a la plaça de director de la Banda Municipal de Música de Castelló”.

“És la segona vegada que els mitjans de comunicació es fan ressò de procediments de contractació, presumptament sospitosos, per part de membres de Compromís”, recorda Macián referent a la plaça de gerent del Patronat d’Esports, “la designació dels quals és imminent, i tot apunta al fet que serà adjudicada a un representant de la formació nacionalista, que anava en les llistes i que és, a més, familiar del regidor Enric Porcar”.

“Fa un any els populars ja sabíem el nom de qui anava a ser el pròxim gerent del Patronat d’Esports i no ens equivoquem. Fins ara hem coincidit amb el que s’ha publicat en els mitjans de comunicació. Intenten revestir de democràcia el que és una “ditcràcia” i el dolent no és fer-ho, ja que la plaça de gerent d’Esports és un lloc de lliure designació, el reprotxable és que van prometre que no ho farien”.

Per als populars, la Banda de Música Municipal sempre ha sigut un actiu cultural important que s’integra en el patrimoni de la ciutat. I no entenen com un bipartit que s’erigeix en capdavanter de la defensa a ultrança de la Cultura i de la Transparència arribe a provocar el malestar que ha generat entre la majoria dels membres de l’agrupació musical.

“Aquests són els governs del canvi, d’una banda la formació Compromís, en dubte per presumptes interessos de modificar unes bases de contractació per a afavorir als seus i, per una altra, els socialistes esguitats per enregistraments que desvelen plans de contractació basats a acomiadar per a contractar amics i familiars, com s’ha denunciat en l’hospital d’Alzira”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.