fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Entrevistem a David Barelles Adsuara, Subdelegat del Govern a Castell贸

Entrevistem a David Barelles Adsuara, Subdelegat del Govern a Castell贸

Parlem amb l’actual subdelegat del govern a Castell贸, David Barelles Adsuara. Ell va n脿ixer a Val猫ncia en 1973. 脡s Llicenciat en Inform脿tica de Gesti贸 per la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia i pertany al Cos de Professors d’Ensenyament Secundari. A m茅s, 茅s Diplomat en Lideratge P煤blic per l’Institut Nacional d’Administracions P煤bliques i l’Escola de Guerra de l’Ex猫rcit.

En 2007 va deixar el seu treball de docent en l’IES Bot脿nic Cavanilles de la Vall d’Uix贸 per a dedicar-se a la pol铆tica, qu猫 li va impulsar a fer el pas?

Estic vinculat a la pol铆tica des de l’any 2003 que vaig ser regidor de l’Ajuntament d’Almenara fins a 2007 on vaig assumir la presid猫ncia local del PP i vaig ser candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals d’aquell any. Precisament en campanya, en un acte a nivell local vaig con茅ixer Alejandro Font de Mora i despr茅s de les eleccions i del seu nomenament com a Conseller d’Educaci贸 i Cultura em va oferir la Direcci贸 General de Personal de la Conselleria. M’agrada la doc猫ncia i m’agrada la pol铆tica aix铆 que em va par茅ixer una oportunitat molt suggeridora poder combinar la meua professi贸 amb la gesti贸 pol铆tica per a millorar el servici p煤blic. Sempre estar茅 agra茂t a Alejandro Font de Mora perqu猫 durant aquella legislatura se’m va oferir l’oportunitat d’assumir el repte de la gesti贸 pol铆tica de l’educaci贸.

Com valora la seua etapa actual al capdavant de la subdelegaci贸 del govern a Castell贸?

Des del punt de vista de la gesti贸 pol铆tica la valoraci贸 茅s molt satisfact貌ria perqu猫 a nivell personal he pogut mantindre contactes amb pr脿cticament la totalitat d’alcaldes de la prov铆ncia (siguen d’un signe pol铆tic o un altre) i comprendre que el paper de l’Administraci贸 de l’Estat com intermediadora davant de les necessitats de la resta d’administracions aporta un valor afegit. Des del punt de vista de la responsabilitat pol铆tica, m’ha aportat una gran dosi d’objectivitat per a fer que es complisca la legislaci贸 en tots els sentits que 茅s, d’altra banda, la responsabilitat que tenim els funcionaris de l’administraci贸.

Quina creu que ha sigut la seua acci贸 o decisi贸 m茅s destacada al capdavant d’aquesta instituci贸?

La major quota de compet猫ncia d’un Subdelegat del Govern 茅s dirigir les Forces i Cossos de Seguretat en la prov铆ncia i a aix貌 estic dedicant el 80% del meu temps, no sols perqu猫 aix铆 ho determinen les funcions del c脿rrec, sin贸 perqu猫 茅s fonamental mantindre uns nivells 貌ptims de seguretat en el territori. En aquest sentit, una de les q眉estions m茅s valorades est脿 sent l’organitzaci贸 de Juntes comarcals de seguretat en aquells municipis que, per no disposar de policia local, no poden disposar de Junta Local de Seguretat que 茅s l’貌rgan on es determinen les estrat猫gies i dispositius de seguretat en benefici de la ciutadania. Dels 135 municipis que t茅 la prov铆ncia, en el 78% no hi ha policia local, per la qual, cosa la gesti贸 de la seguretat es realitza a trav茅s dels llocs de la Gu脿rdia Civil de la prov铆ncia.

Tot just accedir al c脿rrec, vaig elevar consulta a la Secret脿ria d’Estat de Seguretat per a proposar l’organitzaci贸 d’un f貌rum en qu猫 donar veu als alcaldes d’eixos 109 municipis i es van crear, des de la Subdelegaci贸 de Castell贸 les “Juntes Comarcals de Seguridad” en les que els alcaldes manifesten les seues preocupacions, necessitats i prioritats en mat猫ria de seguretat. En este sentit s’han creat 9 Juntes Comarcals de Seguretat, amb una convocat貌ria anual de cada una d’elles. La meua satisfacci贸 personal en aquest sentit 茅s que la proposta de Castell贸 s’ha materialitzat tamb茅 en la resta del territori de la Comunitat Valenciana.

Quins problemes pensa que t茅 actualment la nostra prov铆ncia?

M茅s que problemes, a l’inici d’aquesta legislatura ens trob脿rem davant de la necessitat d’una falta de resoluci贸 de temes importants que van suposar un bloqueig al progr茅s de la prov铆ncia i que el govern del PP ha desbloquejat. Em referisc, per exemple, a l’aeroport de Castell贸 que, en 2012 era una infraestructura finalitzada per貌 que no estava ni certificada ni autoritzada per a operar i que es va impulsar des de la Subdelegaci贸 del Govern per mitj脿 de gestions al m脿xim nivell per a establir els contactes necessaris que van permetre finalment que hui en dia l’aeroport de Castell贸 siga una realitat. 脡s curi贸s que els que llavors participaven en programes de tv criticant i ironitzant sobre aquesta infraestructura, hui la gestionen i ho facen precisament amb els mateixos objectius pels que es va crear que precisament s贸n fomentar la creaci贸 de riquesa i donar l’impuls que es mereix el nostre sector tur铆stic.

D’altra banda, Castell贸 tenia paralitzada, amb el govern socialista, l’alta velocitat amb 0鈧 d’inversi贸. El Govern del PP hi ha invertit 290 milions d’euros en aquesta infraestructura per a la prov铆ncia de Castell贸 i les obres s’estan executant i seran una realitat. El mateix ocorre amb la N-232, una reivindicaci贸 hist貌rica per al nord de la nostra prov铆ncia. Este govern ha finalitzat el proc茅s de redacci贸 del projecte, que va tindre paralitzat el PSOE, i en aquest moment hi ha disponibilitat de m茅s de 50 milions d’euros per a la seua licitaci贸 que s’ha retardat precisament perqu猫 el Govern est脿 en funcions.

Finalment, al juny, el pa铆s s’enfronta a unes noves eleccions, pensa que podrem veure algun canvi en els resultats comparant-los amb les anteriors eleccions?

Ens trobem en una situaci贸 pol铆tica que mai abans s’havia produ茂t i que ens ha portat a un escenari d’incertesa important. El proc茅s electoral servix, entre altres q眉estions perqu猫 la ciutadania parle a trav茅s del seu vot. El resultat del 20 de desembre, des del meu punt de vista, no presentava dubtes: l’elecci贸 majorit脿ria dels espanyols va ser el Partit Popular, seguit del PSOE, Podemos i Ciutadans. El rebuig total i absolut de la resta de forces pol铆tiques a dialogar amb el PP que havia sigut l’opci贸 majorit脿ria dels espanyols ha demostrat que a aquestes forces pol铆tiques els ha donat exactament igual el que els ciutadans havien triat. D’altra banda, ha quedat demostrat que no han sabut gestionar el di脿leg amb serietat i rigor i que els preocupen m茅s les butaques que la gesti贸 pol铆tica i la responsabilitat per traure este pa铆s avant. Aquestos quatre mesos s’ha buscat m茅s la foto per a ocupar una l铆nia en els llibres de text de la hist貌ria d’aquest pa铆s en el futur, que el que realment necessita Espanya i aix貌 茅s pendre el p茅l als ciutadans.

En este sentit, la falta de serietat i de responsabilitat del Psoe, Podemos i Ciutadans d’afrontar el resultat del 20D desmotiva a la ciutadania als que varem demanar que triaren d’entre totes les opcions, per貌 despr茅s no es respecta la seua elecci贸, per aix貌 em resulta complicat aventurar un resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.