fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Intersindical proposa al Consell un paquet de mesures per al sector p煤blic valenci脿

Intersindical proposa al Consell un paquet de mesures per al sector p煤blic valenci脿

El Sindicat reclama un programa d’actuacions urgents

Intersindical Valenciana proposa al Consell de la Generalitat Valenciana un paquet de mesures i propostes urgents per potenciar el sector p煤blic valenci脿. El Sindicat reclama que s’activen pol铆tiques que impulsen els serveis p煤blics, de titularitat p煤blica, i les empreses聽 p煤bliques per afavorir la cohesi贸 social i territorial i combatre les desigualtats socials.

Per al Sindicat, la intervenci贸 des del sector p煤blic 茅s fonamental per avan莽ar envers un societat valenciana m茅s igualit脿ria i m茅s justa; per combatre els efectes de les pol铆tiques antisocials i antivalencianes de l’anterior govern valenci脿 i del govern espanyol i per garantir la prestaci贸 de drets essencials en tots els 脿mbits.

En eixe sentit, el Sindicat considera que aquesta ha de ser una de les prioritats del govern valenci脿. Intersindical Valenciana ha elaborat un dec脿leg d’actuacions per a l’脿mbit de les Administracions P煤bliques i del sector p煤blic valenci脿 que traslladar脿 el Consell, les Corts Valencianes i els partits pol铆tics. A m茅s, ha decidit llan莽ar una campanya arreu del pa铆s per sensibilitzar l’opini贸 p煤blic i la ciutadania de la necessitat d’enfortir els serveis p煤blics.

Les mesures que proposa el Sindicat abasten molts 脿mbits d’intervenci贸, tant de la prestaci贸 dels serveis com de les condicions laborals del personal que hi treballa. Pel que fa a l’脿mbit laboral el sindicat proposa:

1. Negociaci贸 en la Mesa General d’un Acord de Legislatura per a dibuixar les grans l铆nies mestres de la reforma de la funci贸 p煤blica valenciana que incloga, almenys, el seg眉ents assumptes: consolidaci贸 del treball del personal inter铆 garantint el seu acc茅s a la funci贸 p煤blica a trav茅s d’un acc茅s diferenciat; adscripci贸 a les conselleries de Just铆cia i Administraci贸 P煤blica i Educaci贸 dels serveis de prevenci贸 de riscos laborals;聽 funcionaritzaci贸 del personal laboral; recuperaci贸 per a 2017 dels drets laborals i retributius perduts des de l’inici de les retallades:聽 augment retributiu anual per damunt de l’acordat pel govern espanyol;聽 recuperaci贸 del 100% de les retribucions en situaci贸 d’Incapacitat Transit貌ria i recuperaci贸 dels diners perduts per l’aplicaci贸 dels diversos ajustos salarials que s’han produ茂t als darrers anys

2. Aposta decidida per la igualtat entre homes i dones.聽 Aprovaci贸 dels plans d’igualtat en la Generalitat Valenciana.

3. Manteniment de les plantilles de personal p煤blic, per assegurar la prestaci贸 dels serveis p煤blics, tot i que no s’oposa a negociar la seua reorganitzaci贸 sempre que es mantinguen els drets de treballadores i treballadors.

4. Reversi贸 dels concerts sanitaris, que ha de suposar un augment de les plantilles p煤bliques de la Conselleria de Sanitat.

5. Recuperaci贸 urgent del servei de r脿dio i televisi贸 p煤bliques, amb una empresa p煤blica equiparable a les autonomies amb llengua pr貌pia. Negociaci贸 laboral immediata per a reincorporar els treballadors de RTVV d’acord al nou model sostenible.

6.聽 Reversi贸 de la gesti贸 de les conting猫ncies professionals del personal empleat p煤blic per M煤tues.

7. Comprom铆s d’aprovar Ofertes p煤bliques d’ocupaci贸 en tots els sectors i en tots els anys de legislatura, amb un nombre de places el m茅s ample possible. Instar el Govern de l’Estat a eliminar la taxa de reposici贸 d’efectius i a regular un acc茅s diferenciat pel personal inter铆.

8. Cal auditar la gesti贸 de la Generalitat i de les empreses p煤bliques. Delimitaci贸 del deute leg铆tim i il路leg铆tim.

9. Sector p煤blic de la Generalitat:聽 cal un pacte global per mantenir els serveis p煤blics, incloent les plantilles per a prestar-los. Negociaci贸 de la nova llei del Sector P煤blic.

10. Modificaci贸 de la llei de la Funci贸 P煤blica Valenciana, per assegurar major professionalitat i allunyar el clientelisme del personal al servei de la Generalitat.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.