fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Intersindical proposa al Consell un paquet de mesures per al sector públic valencià

Intersindical proposa al Consell un paquet de mesures per al sector públic valencià

El Sindicat reclama un programa d’actuacions urgents

Intersindical Valenciana proposa al Consell de la Generalitat Valenciana un paquet de mesures i propostes urgents per potenciar el sector públic valencià. El Sindicat reclama que s’activen polítiques que impulsen els serveis públics, de titularitat pública, i les empreses  públiques per afavorir la cohesió social i territorial i combatre les desigualtats socials.

Per al Sindicat, la intervenció des del sector públic és fonamental per avançar envers un societat valenciana més igualitària i més justa; per combatre els efectes de les polítiques antisocials i antivalencianes de l’anterior govern valencià i del govern espanyol i per garantir la prestació de drets essencials en tots els àmbits.

En eixe sentit, el Sindicat considera que aquesta ha de ser una de les prioritats del govern valencià. Intersindical Valenciana ha elaborat un decàleg d’actuacions per a l’àmbit de les Administracions Públiques i del sector públic valencià que traslladarà el Consell, les Corts Valencianes i els partits polítics. A més, ha decidit llançar una campanya arreu del país per sensibilitzar l’opinió públic i la ciutadania de la necessitat d’enfortir els serveis públics.

Les mesures que proposa el Sindicat abasten molts àmbits d’intervenció, tant de la prestació dels serveis com de les condicions laborals del personal que hi treballa. Pel que fa a l’àmbit laboral el sindicat proposa:

1. Negociació en la Mesa General d’un Acord de Legislatura per a dibuixar les grans línies mestres de la reforma de la funció pública valenciana que incloga, almenys, el següents assumptes: consolidació del treball del personal interí garantint el seu accés a la funció pública a través d’un accés diferenciat; adscripció a les conselleries de Justícia i Administració Pública i Educació dels serveis de prevenció de riscos laborals;  funcionarització del personal laboral; recuperació per a 2017 dels drets laborals i retributius perduts des de l’inici de les retallades:  augment retributiu anual per damunt de l’acordat pel govern espanyol;  recuperació del 100% de les retribucions en situació d’Incapacitat Transitòria i recuperació dels diners perduts per l’aplicació dels diversos ajustos salarials que s’han produït als darrers anys

2. Aposta decidida per la igualtat entre homes i dones.  Aprovació dels plans d’igualtat en la Generalitat Valenciana.

3. Manteniment de les plantilles de personal públic, per assegurar la prestació dels serveis públics, tot i que no s’oposa a negociar la seua reorganització sempre que es mantinguen els drets de treballadores i treballadors.

4. Reversió dels concerts sanitaris, que ha de suposar un augment de les plantilles públiques de la Conselleria de Sanitat.

5. Recuperació urgent del servei de ràdio i televisió públiques, amb una empresa pública equiparable a les autonomies amb llengua pròpia. Negociació laboral immediata per a reincorporar els treballadors de RTVV d’acord al nou model sostenible.

6.  Reversió de la gestió de les contingències professionals del personal empleat públic per Mútues.

7. Compromís d’aprovar Ofertes públiques d’ocupació en tots els sectors i en tots els anys de legislatura, amb un nombre de places el més ample possible. Instar el Govern de l’Estat a eliminar la taxa de reposició d’efectius i a regular un accés diferenciat pel personal interí.

8. Cal auditar la gestió de la Generalitat i de les empreses públiques. Delimitació del deute legítim i il·legítim.

9. Sector públic de la Generalitat:  cal un pacte global per mantenir els serveis públics, incloent les plantilles per a prestar-los. Negociació de la nova llei del Sector Públic.

10. Modificació de la llei de la Funció Pública Valenciana, per assegurar major professionalitat i allunyar el clientelisme del personal al servei de la Generalitat.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.