fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’alcalde sol路licita a la Generalitat col路laboraci贸 per impulsar el sector agr铆cola a Onda

L’alcalde sol路licita a la Generalitat col路laboraci贸 per impulsar el sector agr铆cola a Onda

Ximo Huguet es reuneix amb el secretari auton貌mic d’Agricultura, Francisco Rodr铆guez, i amb el director Territorial de Medi ambient de Castell贸, Antonio Garc铆a, per perfilar les l铆nies d’actuaci贸 que es poden dur a terme en el municipi.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat del tinent d’alcalde de l’脿rea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, 脕ngel Badenas, ha mantingut durant el mat铆 d’avui una reuni贸 de treball amb el secretari auton貌mic d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Francisco Rodr铆guez, i amb el director Territorial de Medi ambient de Castell贸, Antonio Garc铆a, en la que s’han perfilat les l铆nies d’actuaci贸 que es poden dur a terme en el municipi per impulsar el sector agr铆cola. “Aquesta trobada s’emmarca dins d’una estrat猫gia global de l’equip de govern amb qu猫 pret茅n diversificar l’economia de la ciutat tamb茅 des del sector agrari, buscant per a aix貌 la col路laboraci贸 de totes les administracions”, ha explicat Huguet.

Entre altres accions, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sol路licitat a la Conselleria una major col路laboraci贸 amb l’Ajuntament en el manteniment de les vies pecu脿ries que se sumeix a la gran inversi贸 que est脿 realitzant l’equip de govern per arreglar els camins.

Aix铆 mateix, ha informat que s’est脿 realitzant una actualitzaci贸 d’un inventari d’horts abandonats i s’ha consultat a la Generalitat quines vies existeixen per recuperar aquestes finques sense 煤s i quins cultius alternatius es podrien introduir en elles.

D’altra banda, durant la reuni贸 s’ha posat de manifest la intenci贸 del consistori de formar part de l’I Pla de Producci贸 Ecol貌gica Valenciana 2016-2020′. A trav茅s d’ell, la Generalitat confia a duplicar la producci贸 agr铆cola i materialitzar la transici贸 a una agricultura ecol貌gica que permetr脿 una major qualitat dels productes alimentaris i del medi ambient. La producci贸, transformaci贸 i comercialitzaci贸 dels aliments ecol貌gics s贸n altres de les prioritats per contribuir a l’estructuraci贸 del sector a trav茅s d’aquest pla. En aquesta l铆nia, l’alcalde d’Onda ha recordat que des del Consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupaci贸 s’est脿 impulsant els productes de proximitat, a trav茅s del projecte de ‘Producte Local Km0’. Actualment, s贸n 172 les empreses adherides a aquest projecte i que disposen de productes elaborats sota el segell de qualitat cent per cent aut貌cton.

Despr茅s d’aquest primer contacte, han mantingut una reuni贸 amb els presidents de la Comunitat de Regants Vila d’Onda, Cota 220 i Cooperativa Agr铆cola Nuestra Se帽ora de la Esperanza en la que s’han tractat diversos temes de car脿cter agr铆cola i mediambiental, com la necessitat de potenciar el sector en Onda i modernitzar les infraestructures de regadiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.