fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’augment del salari mínim: un alleujament insuficient per a l’accés a l’habitatge a Espanya

L’augment del salari mínim: un alleujament insuficient per a l’accés a l’habitatge a Espanya

El SMI augmenta de 1.000 a 1.080 euros al mes, però l’habitatge segueix sent una odissea per als joves i treballadors precaris.

L’anunci del Govern sobre l’augment del salari mínim interprofessional de 1.000 a 1.080 euros al mes és un alleujament per aproximadament 2,5 milions de treballadors que viuen amb el salari mínim a Espanya. No obstant això, l’augment xoca amb la realitat difícil de l’accés a l’habitatge, especialment per als joves i els col·lectius precaris.

L’augment de 50 euros nets més al mes no és suficient per llogar una habitació segons els estàndards recomanats pels bancs centrals i el sector financer. En general, es recomana dedicar un terç dels ingressos al pagament del lloguer o la hipoteca, mentre que un 20% es destina a estalvis i la meitat restant a despeses ordinàries.

No obstant això, amb els preus actuals del lloguer, les comptes de qualsevol llar saltan per les aires, fins i tot amb l’augment del salari mínim. En 14 províncies, els habitants han de destinar més d’un terç del salari mínim renovat només per pagar el cost de llogar un pis. A Barcelona, per exemple, es necessiten 300 euros addicionals al mes, de mitjana, per pagar l’habitatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.