fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Alcaldes de la prov铆ncia demanen la derogaci贸 del decret del segon metge en el Bou al Carrer

Alcaldes de la prov铆ncia demanen la derogaci贸 del decret del segon metge en el Bou al Carrer

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha impulsat la reclamaci贸 perqu猫 s’elimine la norma que exigix la pres猫ncia de dos metges en els festejos taurins dels ‘bous al carrer’.

Huguet, al costat dels alcaldes de C脿lig, Suera, Moncofa, Santa Magdalena del P煤lpis, Torreblanca, Rosell, Almenara, Sogorb, la Vall d’Uix贸, Xilxes, Betx铆, l’Alcora, Nules, Fanzara, Atzeneta del Maestrat, Borriana, Tales, Almassora, les Alqueries, L’Alc煤dia de Veo, Ribesalbes, Vila-real, Soneja, Montanejos, X猫rica, Altura, Geldo, Teresa i Castellnou han rem茅s una carta als portaveus dels diferents grups parlamentaris de les Corts Valencianes perqu猫 s’anul路le este decret. Huguet, ha afirmat que “茅s una norma que no aporta m茅s seguretat a la celebraci贸 i s铆 que dificulta l’organitzaci贸 dels festejos. La taurom脿quia forma part de les tradicions i de la hist貌ria d’Onda i aix铆 ho demostra la quantitat d’estos festejos que se celebren a la ciutat i el gran nombre de persones que reunix, per a莽貌, recolzem esta reivindicaci贸”.

Els alcaldes han registrat avui a la ‘Casa dels Caragols’ de Castell贸 una carta als s铆ndics de Les Corts, en la qual se sol路licita que s’adopten les mesures necess脿ries per a procedir a la derogaci贸 de la modificaci贸 de la llei per part dels Grups Parlamentaris. En ella s’argumenta que “la pres猫ncia dels dos metges es mostra com una realitat excessiva per als festejos de bous tan quantitativament com qualitativament. Quantitativa perqu猫, donada la funci贸 del facultatiu d’estabilitzaci贸 del ferit/pacient per al seu trasllat a l’hospital concertat, no resulta necess脿ria l’estada d’un segon metge la funci贸 del qual seria, en la pr脿ctica, m茅s pr貌pia d’un infermer. Qualitativament perqu猫, l’exig猫ncia de totes les titulacions i especialitats exigides al metge cap del servei, restringirien de manera molt evident la pres猫ncia de professionals qualificats per a atendre un festeig de bous amb les negatives conseq眉猫ncies que d’a莽貌 es derivarien”.

La modificaci贸 de la llei d’espectacles 14/2010 aprovada per les Corts que ha entrat en vigor el passat dia 1 de gener ha deslligat la pol猫mica, ja que obliga a tenir un segon m猫dic cirurgi脿 o traumat貌leg en els festejos de ‘bous al carrer’, la qual cosa augmentaria uns 700 euros els costos d’estes celebracions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.