fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora al·lega al PATIVEL per errors en la classificació del sòl encara que no li afecta la protecció de zones verdes

Almassora al·lega al PATIVEL per errors en la classificació del sòl encara que no li afecta la protecció de zones verdes

Les correccions es limiten a la denominació del sòl en el PGOU

L’Ajuntament d’Almassora, dins del termini concedit per a les consultes del Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Vedre del Litoral (PATIVEL) de la Comunitat Valenciana, ha presentat al·legacions per a corregir errors en la classificació i qualificació del sòl, si bé la localitat no es veurà afectada per la protecció de sòls oberts al mar, ja cap dels 46 espais a preservar recau en el terme municipal.
Aquestes “finestres” són connectors i corredors que travessen el territori i serveixen de connexió d’espais oberts i mantenen la continuïtat del sistema. El PATIVEL sorgeix per a preservar aquestes zones a l’edificació a causa de la seua escassetat i valor com a àrea de connexió entre diferents paisatges, “iniciativa lloable per a protegir la costa de la Comunitat, que en aquest cas no ens afectarà”, ha declarat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

Les úniques puntualitzacions dels tècnics municipals se centren en la classificació del sòl establida pel Pla General d’Almassora i recollida en el PATIVEL. És el cas d’una pastilla de 32.000 metres quadrats situada aproximadament en el centre del litoral. Aquest àmbit de sòl està considerat no urbanitzable comú, que per error apareix recollit en el document com dotacional equipament.

Els experts locals recorden que la discordança deriva del contingut del geoportal informatiu Terrasit en el qual s’observa una correcta classificació del sòl (no urbanitzable) però una incorrecta qualificació del mateix (dotacional), quan ha de constar com a comú. Per açò han sol·licitat també la correcció de l’àmbit, que està lleugerament desplaçat cap a la zona nord.

D’altra banda, en les al·legacions, el departament d’Urbanisme puntualitza que la zona situada en el centre del litoral, després de l’avinguda Mediterrània, no és sòl urbanitzable sinó que es tracta d’urbà qualificat com a residencial i inclou diversos sòls qualificats com dotacional zona verda o dotacional equipament. Una vegada més, “tal discordança deriva del contingut del geoportal Terrasit”, assenyalen els tècnics d’Almassora.
A açò s’uneixen diversos sòls qualificats com dotacional zona verda, segons el Pla General, que el PATIVEL ha qualificat com dotacional equipament i un espai longitudinal al riu Millars, i allunyat en 1.500 metres a l’interior del límit de la ribera del mar, classificat com a sòl no urbanitzable d’especial protecció agrícola/paisatgístic, que el document del Consell qualifica com dotacional equipament.

Igual que els veïns que hagen participat en la consulta, recorda la regidora de Platges, Amaya Gómez, els tècnics han adjuntat per a la seua correcció la documentació de planejament, plànols i un extracte de l’informe que es va facilitar a l’equip redactor en la fase prèvia del PATIVEL i en el qual s’identifica l’estat actual del planejament: classificació sòl, zones verdes, equipaments i sòl pendent de desenvolupament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.