fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora al路lega al PATIVEL per errors en la classificaci贸 del s貌l encara que no li afecta la protecci贸 de zones verdes

Almassora al路lega al PATIVEL per errors en la classificaci贸 del s貌l encara que no li afecta la protecci贸 de zones verdes

Les correccions es limiten a la denominaci贸 del s貌l en el PGOU

L’Ajuntament d’Almassora, dins del termini concedit per a les consultes del Pla d’Acci贸 Territorial de la Infraestructura Vedre del Litoral (PATIVEL) de la Comunitat Valenciana, ha presentat al路legacions per a corregir errors en la classificaci贸 i qualificaci贸 del s貌l, si b茅 la localitat no es veur脿 afectada per la protecci贸 de s貌ls oberts al mar, ja cap dels 46 espais a preservar recau en el terme municipal.
Aquestes 鈥渇inestres鈥 s贸n connectors i corredors que travessen el territori i serveixen de connexi贸 d’espais oberts i mantenen la continu茂tat del sistema. El PATIVEL sorgeix per a preservar aquestes zones a l’edificaci贸 a causa de la seua escassetat i valor com a 脿rea de connexi贸 entre diferents paisatges, 鈥渋niciativa lloable per a protegir la costa de la Comunitat, que en aquest cas no ens afectar脿鈥, ha declarat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

Les 煤niques puntualitzacions dels t猫cnics municipals se centren en la classificaci贸 del s貌l establida pel Pla General d’Almassora i recollida en el PATIVEL. 脡s el cas d’una pastilla de 32.000 metres quadrats situada aproximadament en el centre del litoral. Aquest 脿mbit de s貌l est脿 considerat no urbanitzable com煤, que per error apareix recollit en el document com dotacional equipament.

Els experts locals recorden que la discordan莽a deriva del contingut del geoportal informatiu Terrasit en el qual s’observa una correcta classificaci贸 del s貌l (no urbanitzable) per貌 una incorrecta qualificaci贸 del mateix (dotacional), quan ha de constar com a com煤. Per a莽貌 han sol路licitat tamb茅 la correcci贸 de l’脿mbit, que est脿 lleugerament despla莽at cap a la zona nord.

D’altra banda, en les al路legacions, el departament d’Urbanisme puntualitza que la zona situada en el centre del litoral, despr茅s de l’avinguda Mediterr脿nia, no 茅s s貌l urbanitzable sin贸 que es tracta d’urb脿 qualificat com a residencial i inclou diversos s貌ls qualificats com dotacional zona verda o dotacional equipament. Una vegada m茅s, 鈥渢al discordan莽a deriva del contingut del geoportal Terrasit鈥, assenyalen els t猫cnics d’Almassora.
A a莽貌 s’uneixen diversos s貌ls qualificats com dotacional zona verda, segons el Pla General, que el PATIVEL ha qualificat com dotacional equipament i un espai longitudinal al riu Millars, i allunyat en 1.500 metres a l’interior del l铆mit de la ribera del mar, classificat com a s貌l no urbanitzable d’especial protecci贸 agr铆cola/paisatg铆stic, que el document del Consell qualifica com dotacional equipament.

Igual que els ve茂ns que hagen participat en la consulta, recorda la regidora de Platges, Amaya G贸mez, els t猫cnics han adjuntat per a la seua correcci贸 la documentaci贸 de planejament, pl脿nols i un extracte de l’informe que es va facilitar a l’equip redactor en la fase pr猫via del PATIVEL i en el qual s’identifica l’estat actual del planejament: classificaci贸 s貌l, zones verdes, equipaments i s貌l pendent de desenvolupament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.