fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora amplia els horaris d’obertura en cap de setmana del Museu del Torrelló

Almassora amplia els horaris d’obertura en cap de setmana del Museu del Torrelló

La mesura forma part de les actuacions del Pla Estratègic de Turisme i duplica la disponibilitat per a visites.

El Museu del Torrelló d’Almassora, el qual alberga les restes del poblat íbèric descobert en el municipi, ha ampliat l’horari d’obertura al públic durant els caps de setmana, amb l’objectiu d’acollir a més visitants que vulguen passar el seu temps d’oci en el municipi. Aquesta mesura forma part del Pla Estratègic de Turisme, elaborat pel consistori amb la col·laboració de tots els agents locals i que marca les actuacions a realitzar en els pròxims anys, i suposarà 100 hores mensuals de disponibilitat per a les visites, enfront de les 62 hores que s’oferien fins ara.

“Pràcticament dupliquem el nombre d’hores en les quals el museu romandrà obert”, ha assegurat la regidora de Turisme, Amaya Gómez. “Si volem estimular l’arribada de visitants, és inconcebible que una instal·lació com aquesta romanga tancada en cap de setmana”, ha destacat l’edil, que també ha avançat que la voluntat de l’equip de govern és “crear una ruta que integre el museu parroquial, el del joguet i l’arqueològic” a fi de “presentar un producte cultural atractiu per a diferents perfils de públic”.

Així doncs, el nou horari de visites de la instal·lació serà els divendres i dissabtes de 9 .00 del matí a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. A més, el museu obrirà un diumenge al mes i també els dimecres i dijous al matí en horari de 9.00 a 14.00 hores. L’entrada a la instal·lació és gratuïta i, en cas de voler visitar-la amb grups de més de 10 persones, s’haurà de concertar-se cita.

En breu, l’exposició d’arqueologia podrà complementar-se amb la de joguets antics. De fet, la Regidoria de Cultura ja treballa en l’adequació d’una sala en l’Espai Mercat per al trasllat de la col·lecció de la família Arenós-Agut i la qual serà la ubicació permanent de la mostra.

En un altre ordre de coses, la Regidoria de Turisme ha convocat per al pròxim mes de setembre una trobada amb empresaris locals a fi de començar a treballar la creació d’una associació d’agents turístics i exposar-los exemples pràctics i casos d’èxit de poblacions properes. Tant els hostalers i comerciants, com associacions i clubs locals seran convocats abans de finals d’octubre per a marcar les línies a seguir durant l’any 2018, unes actuacions que establiran el pressupost que l’equip de govern dedica a potenciar el turisme en la localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.