fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora inicia la instal路laci贸 d’antenes per a la xarxa wifi municipal

Almassora inicia la instal路laci贸 d’antenes per a la xarxa wifi municipal

Els treballs es distribueixen entre el nucli urb脿 i la platja.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat la instal路laci贸 de les antenes que permetran implantar la xarxa wifi gratu茂ta municipal en 2016. Els treballs s’han repartit entre el nucli urb脿 i el districte mar铆tim per agilitzar la infraestructura necess脿ria d’acc茅s lliure a internet. La biblioteca de la platja o la pla莽a Santa Isabel s贸n alguns dels enclavaments que ja disposen d’antenes.

La regidora de Modernitzaci贸, Merche Gal铆, ha apuntat que cadascun dels punts wifi municipals estar脿 senyalitzat perqu猫 els usuaris coneguen l’exist猫ncia d’aquesta prestaci贸 i puguen connectar-se a la xarxa de forma gratu茂ta. En aquest sentit, l’edil ha assenyalat la possibilitat d’ampliar la cobertura fins a prop de 20 espais entre el nucli urb脿 i la platja, un projecte en el qual ja treballa el departament municipal d’Inform脿tica.

La previsi贸 implica instal路lar acc茅s wifi als edificis p煤blics, aix铆 com a les places, la platja i els espais de major tr脿nsit de ve茂ns. L’Ajuntament d’Almassora ha reservat una partida de 20.000 euros en les inversions del any vinent per executar aquest projecte, si ben el cost total podria reduir-se despr茅s de l’adjudicaci贸 del servei a la signatura de telecomunicacions que oferisca millors prestacions a trav茅s de l’operadora triada. El plec de condicions es publicar脿 en el primer semestre de 2016.

Mentre, els t猫cnics continuen amb la instal路laci贸 progressiva de les antenes perqu猫 tota la infraestructura estiga llista per funcionar quan el proc茅s administratiu haja finalitzat. L’objectiu que persegueix el consistori 茅s la reducci贸 dels costos del servei a trav茅s d’una 煤nica inversi贸 que suposar脿 la instal路laci贸 permanent de la xarxa wifi enfront del desemborsament anual de 6.000 euros anunciat per l’anterior equip de govern per la gesti贸 externa.

Per Gal铆, 鈥渓’engegada de la nostra pr貌pia xarxa suposa un avan莽 en la modernitzaci贸 del municipi i un nou al路licient per a la participaci贸 ciutadana鈥. En aquest sentit, l’edil ha recordat que el consistori ha obert noves vies de comunicaci贸 directa entre l’Administraci贸 local i els ciutadans com els pressupostos participatius, la definici贸 de les estrat猫gies de futur per optar als fons FEDER de la Uni贸 Europea, els v铆deos de les sessions plen脿ries, el Portal de la Transpar猫ncia o la desc脿rrega dels formularis per tramitar les ajudes a la compra de llibres de text.

Leave a Reply

Your email address will not be published.