fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora ultima la licitaci贸 del trinquet despr茅s de confirmar l’acceptaci贸 dels 5 milions d’euros EDUSI-FEDER

Almassora ultima la licitaci贸 del trinquet despr茅s de confirmar l’acceptaci贸 dels 5 milions d’euros EDUSI-FEDER

El consistori ha rem猫s al Ministeri d’Hisenda la resoluci贸 mitjan莽ant la qual confirma la capacitat per a gestionar les ajudes.

El departament de Contractaci贸 de l’Ajuntament d’Almassora avan莽a en els detalls per a la publicaci贸 del procediment de concurs p煤blic de les obres de construcci贸 del ‘trinquet’. L’equip de govern ha confirmat que la licitaci贸 del projecte 茅s q眉esti贸 de poques setmanes, un termini en el qual tamb茅 preveu tenir operatius els grups de treball que vetlaran per la correcta gesti贸 t猫cnica, econ貌mica i jur铆dica dels projectes vinculats a les ajudes de la Uni贸 Europea a Almassora dins de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI).

Precisament el trinquet 茅s una de les primeres actuacions previstes en la planificaci贸 creada per l’Ajuntament d’Almassora i els 900.000 euros en els quals est脿 valorada la seua construcci贸 seran finan莽ats parcialment amb fons europeus. Referent a a莽貌, el consistori ha rem猫s esta mateixa setmana un ofici d’alcaldia al Ministeri d’Hisenda en el qual accepta dels fons i accedeix a la seua inclusi贸 en la llista de beneficiaris, confirmant aix铆 la seua capacitat per a gestionar els 5 milions d’euros concedits per Brussel路les.

“Tots els projectes inclosos en l’estrat猫gia EDUSI del nostre municipi seran finan莽ats al 50% per la Uni贸 Europea i l’Ajuntament n’ha d’assegurar la meitat restant, un fet que, en nostre el cas d’Almassora, est脿 m茅s que garantit perqu猫 tenim solv猫ncia econ貌mica”, ha explicat la primera edil, Merche Gal铆. L’alcaldessa tamb茅 s’ha referit a la creaci贸 de l’Oficina EDUSI-Feder com un organisme que “vetlar脿 perqu猫 complim terminis, compromisos i procediments i assegurar脿 que les actuacions s’executen amb totes les garanties”.

En esta mateixa l铆nia s’ha manifestat la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, qui ha insistit en el comprom铆s de l’equip de govern amb assegurar “la transpar猫ncia i la participaci贸 ciutadana” durant el temps de gesti贸, per al que ja han creat un comit猫 antifrau. “Estos van ser dos dels aspectes que m茅s va valorar la comissi贸 en el pla que present脿rem per a optar al concurs dels fons i continuaran marcant el cam铆 durant els anys d’execuci贸 dels projectes que tenim per davant”, ha incidit Nicolau.

Cal recordar que les actuacions priorit脿ries per a l’equip de govern a l’hora de planificar l’engegada de l’estrat猫gia EDUSI s贸n aquelles que ja estan incloses en el pressupost d’este 2017. Les obres de construcci贸 del trinquet compartiran protagonisme amb el Pla Especial de la Vila, la remodelaci贸 del carrer Sant Jaime o les excavacions en el Torrell贸 del Boverot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.