fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora ultima la licitació del trinquet després de confirmar l’acceptació dels 5 milions d’euros EDUSI-FEDER

Almassora ultima la licitació del trinquet després de confirmar l’acceptació dels 5 milions d’euros EDUSI-FEDER

El consistori ha remès al Ministeri d’Hisenda la resolució mitjançant la qual confirma la capacitat per a gestionar les ajudes.

El departament de Contractació de l’Ajuntament d’Almassora avança en els detalls per a la publicació del procediment de concurs públic de les obres de construcció del ‘trinquet’. L’equip de govern ha confirmat que la licitació del projecte és qüestió de poques setmanes, un termini en el qual també preveu tenir operatius els grups de treball que vetlaran per la correcta gestió tècnica, econòmica i jurídica dels projectes vinculats a les ajudes de la Unió Europea a Almassora dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

Precisament el trinquet és una de les primeres actuacions previstes en la planificació creada per l’Ajuntament d’Almassora i els 900.000 euros en els quals està valorada la seua construcció seran finançats parcialment amb fons europeus. Referent a açò, el consistori ha remès esta mateixa setmana un ofici d’alcaldia al Ministeri d’Hisenda en el qual accepta dels fons i accedeix a la seua inclusió en la llista de beneficiaris, confirmant així la seua capacitat per a gestionar els 5 milions d’euros concedits per Brussel·les.

“Tots els projectes inclosos en l’estratègia EDUSI del nostre municipi seran finançats al 50% per la Unió Europea i l’Ajuntament n’ha d’assegurar la meitat restant, un fet que, en nostre el cas d’Almassora, està més que garantit perquè tenim solvència econòmica”, ha explicat la primera edil, Merche Galí. L’alcaldessa també s’ha referit a la creació de l’Oficina EDUSI-Feder com un organisme que “vetlarà perquè complim terminis, compromisos i procediments i assegurarà que les actuacions s’executen amb totes les garanties”.

En esta mateixa línia s’ha manifestat la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, qui ha insistit en el compromís de l’equip de govern amb assegurar “la transparència i la participació ciutadana” durant el temps de gestió, per al que ja han creat un comitè antifrau. “Estos van ser dos dels aspectes que més va valorar la comissió en el pla que presentàrem per a optar al concurs dels fons i continuaran marcant el camí durant els anys d’execució dels projectes que tenim per davant”, ha incidit Nicolau.

Cal recordar que les actuacions prioritàries per a l’equip de govern a l’hora de planificar l’engegada de l’estratègia EDUSI són aquelles que ja estan incloses en el pressupost d’este 2017. Les obres de construcció del trinquet compartiran protagonisme amb el Pla Especial de la Vila, la remodelació del carrer Sant Jaime o les excavacions en el Torrelló del Boverot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.