fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló signa un conveni de cooperació amb la UNRWA per a garantir l’accès a l’educació de refugiats en Síria

Castelló signa un conveni de cooperació amb la UNRWA per a garantir l’accès a l’educació de refugiats en Síria

L’Ajuntament dóna suport a una iniciativa que ajudarà, com a mínim, a la formació de 240 xiquets i xiquetes desplaçats per la guerra.

L’Ajuntament de Castelló ha signat un conveni amb l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Mitjà (UNRWA) a Espanya, un dels tres comitès nacionals que treballen per a millorar la situació d’estes persones que es troben en altres països en qualitat de refugiats després de fugir del conflicte del seu lloc d’origen. Castelló subvencionarà amb 15.000 euros el desenvolupament del projecte “Educació en emergència de la població desplaçada pel conflicte en Síria”, amb els quals es cobriran els costos del personal docent d’algunes escoles seleccionades per a contribuir a la formació dels refugiats més joves.

D’esta subvenció es beneficiarà, com a mínim, un dels 101 col·legis en què està present la UNRWA en Síria. Concretament, s’ajudarà a l’educació d’aproximadament 123 xiquets i 117 xiquetes d’entre 6 i 14 anys. A més, a causa del gran interès i preocupació de l’Ajuntament en matèria d’igualtat, l’organització assegurarà la formació en igualtat d’oportunitats de dones i homes i violència de gènere. El projecte tindrà una durada d’un any i s’iniciarà un mes després de rebre els fons, provinents del pressupost de 2017.

La UNRWA té com a objectiu fomentar la protecció de la població palestina refugiada, entre altres defenses dels drets internacionals humanitaris. L’Ajuntament de Castelló porta col·laborant amb el comitè espanyol des de l’any 2009, mitjançant projectes de cooperació i educació per al desenvolupament i sensibilització i projectes d’ajuda humanitària i d’emergència.

No obstant això, no ha sigut fins a estos últims anys quan s’ha incrementat de manera notable la quantitat subvencionada. L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, han tingut múltiples reunions amb els diferents representants del comitè espanyol des de l’any 2015. Des de llavors, la subvenció ha augmentat de 10.000 euros en 2016 a 15.000 euros en 2017, una quantitat que ajudarà a l’educació i formació dels xiquets i xiquetes refugiats.

Marco sempre ha expressat la seua intenció que la ciutat col·labore amb este tipus d’iniciatives solidàries, de gran importància, com ha recordat en diverses ocasions. En 2015, l’Ajuntament va posar en marxa el pla municipal d’acolliment “Castelló ciutat refugi” i es va adherir a la xarxa “Pobles i ciutats acollidores”, coordinada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, demostrant la seua labor i compromís amb aquells que més ho necessiten.

El regidor José Luis López ha recordat que este és el segon any consecutiu en el qual l’Ajuntament de Castelló col·labora amb la UNRWA per a atendre a la població palestina i siriana desplaçada pel conflicte bèl·lic que estan patint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.