fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 signa un conveni de cooperaci贸 amb la UNRWA per a garantir l’acc猫s a l’educaci贸 de refugiats en S铆ria

Castell贸 signa un conveni de cooperaci贸 amb la UNRWA per a garantir l’acc猫s a l’educaci贸 de refugiats en S铆ria

L’Ajuntament d贸na suport a una iniciativa que ajudar脿, com a m铆nim, a la formaci贸 de 240 xiquets i xiquetes despla莽ats per la guerra.

L’Ajuntament de Castell贸 ha signat un conveni amb l’Ag猫ncia de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a Orient Mitj脿 (UNRWA) a Espanya, un dels tres comit猫s nacionals que treballen per a millorar la situaci贸 d’estes persones que es troben en altres pa茂sos en qualitat de refugiats despr茅s de fugir del conflicte del seu lloc d’origen. Castell贸 subvencionar脿 amb 15.000 euros el desenvolupament del projecte “Educaci贸 en emerg猫ncia de la poblaci贸 despla莽ada pel conflicte en S铆ria”, amb els quals es cobriran els costos del personal docent d’algunes escoles seleccionades per a contribuir a la formaci贸 dels refugiats m茅s joves.

D’esta subvenci贸 es beneficiar脿, com a m铆nim, un dels 101 col路legis en qu猫 est脿 present la UNRWA en S铆ria. Concretament, s’ajudar脿 a l’educaci贸 d’aproximadament 123 xiquets i 117 xiquetes d’entre 6 i 14 anys. A m茅s, a causa del gran inter猫s i preocupaci贸 de l’Ajuntament en mat猫ria d’igualtat, l’organitzaci贸 assegurar脿 la formaci贸 en igualtat d’oportunitats de dones i homes i viol猫ncia de g猫nere. El projecte tindr脿 una durada d’un any i s’iniciar脿 un mes despr茅s de rebre els fons, provinents del pressupost de 2017.

La UNRWA t茅 com a objectiu fomentar la protecci贸 de la poblaci贸 palestina refugiada, entre altres defenses dels drets internacionals humanitaris. L’Ajuntament de Castell贸 porta col路laborant amb el comit猫 espanyol des de l’any 2009, mitjan莽ant projectes de cooperaci贸 i educaci贸 per al desenvolupament i sensibilitzaci贸 i projectes d’ajuda humanit脿ria i d’emerg猫ncia.

No obstant aix貌, no ha sigut fins a estos 煤ltims anys quan s’ha incrementat de manera notable la quantitat subvencionada. L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, Depend猫ncia i Joventut, Jos茅 Luis L贸pez, han tingut m煤ltiples reunions amb els diferents representants del comit猫 espanyol des de l’any 2015. Des de llavors, la subvenci贸 ha augmentat de 10.000 euros en 2016 a 15.000 euros en 2017, una quantitat que ajudar脿 a l’educaci贸 i formaci贸 dels xiquets i xiquetes refugiats.

Marco sempre ha expressat la seua intenci贸 que la ciutat col路labore amb este tipus d’iniciatives solid脿ries, de gran import脿ncia, com ha recordat en diverses ocasions. En 2015, l’Ajuntament va posar en marxa el pla municipal d’acolliment “Castell贸 ciutat refugi” i es va adherir a la xarxa “Pobles i ciutats acollidores”, coordinada per la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, demostrant la seua labor i comprom铆s amb aquells que m茅s ho necessiten.

El regidor Jos茅 Luis L贸pez ha recordat que este 茅s el segon any consecutiu en el qual l’Ajuntament de Castell贸 col路labora amb la UNRWA per a atendre a la poblaci贸 palestina i siriana despla莽ada pel conflicte b猫l路lic que estan patint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.