fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim aprova el projecte bàsic de remodelació del carrer Torre Sant Vicent com a demostrador ambiental d’ús ceràmic

Benicàssim aprova el projecte bàsic de remodelació del carrer Torre Sant Vicent com a demostrador ambiental d’ús ceràmic

La remodelació del carrer s’emmarca en una iniciativa europea Life i pretén demostrar la viabilitat de la utilització de la ceràmica com a material que permeta una construcció sostenible en la recollida d’aigües per a la seua reutilització.

Millorar la capacitat d’adaptació de les ciutats al Canvi Climàtic i promoure l’ús d’estructures verdes en els seus plans urbanístics, és l’objectiu dels plans europeu Life. Benicàssim se sumeix a esta iniciativa amb l’engegada del projecte Life-CERSUDS. Este projecte, que suposarà la remodelació del carrer Torre Sant Vicent, incorpora el desenvolupament i implementació d’un demostrador urbà fabricat principalment amb ceràmica de baixa qualitat.

Susana Marquès, alcaldessa de Benicàssim ha assenyalat que “el nostre municipi ha demostrat constantment la seua preocupació pel creixement i desenvolupament sostenible i est és un pas més en este compromís. Volem demostrar que les ciutats som capaces d’engegar sistemes innovadors que servisquen d’exemple a altres municipis en el que és la reutilització de materials i també en la reutilització d’aigua”.

El projecte bàsic de l’obra s’ha aprovat definitivament en Junta de Govern esta mateixa setmana. La seua configuració consisteix en un sistema urbà de drenatge sostenible (SuDS) amb baixes emissions de carboni per a la rehabilitació d’àrees urbanes. Este SuDS, comptarà amb una superfície permeable, la pell de la qual estarà formada per un sistema innovador, de baix impacte mediambiental, basat en l’ocupació de rajoles ceràmiques amb baix valor comercial al qual s’ha denominat CERDREN.

En les passades setmanes, l’ajuntament va publicar el concurs públic de licitació de la compra del material ceràmic necessari per al projecte, ja que la seua adquisició és una de les parts de finançament que aporta el municipi.

Com han explicat els tècnics municipals, els avantatges d’este innovador sistema de drenatge permetrà: Reduir les inundacions per pluges torrencials augmentant les superfícies permeables en les ciutats. Reutilitzar l’aigua emmagatzemada durant el període de pluges per al seu aprofitament en els períodes de sequera. Reduir volums de vessament i cabals punta que acaben arribant a la xarxa de col·lectors i per tant a l’estació depuradora o al mig receptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.