fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim engega el dispositiu especial de prevenci贸 d’inundacions davant una possible gota freda

Benic脿ssim engega el dispositiu especial de prevenci贸 d’inundacions davant una possible gota freda

L’ajuntament realitza manteniment d’embornals i zones de risc d’inundacions durant tot l’any, per貌 ara, a final de l’estiu, s’intensifica la seua actuaci贸 per a evitar danys davant la probable arribada de les primeres pluges.

El regidor de serveis p煤blics de l’Ajuntament de Benic脿ssim, Clemente Mart铆n ha anunciat avui l’engegada del Pla de prevenci贸 de la gota freda amb els treballs de neteja d’embornals i zones amb risc d’inundaci贸. Com ha assenyalat l’edil, “un any m茅s, despr茅s del pas de la part central de l’estiu i davant la previsi贸 que les primeres pluges de la temporada puguen arribar en qualsevol moment, l’ajuntament ha preparat un pla especial que mantinga en perfectes condicions els mecanismes d’evacuaci贸 d’aig眉es. Encara aix铆 cal ressaltar que posar ara a punt estes instal路lacions 茅s bastant r脿pid gr脿cies al fet que, durant tot l’any es realitzen treballs de manteniment continus que permeten tenir nets i en bon estat els dispositius d’evacuaci贸 d’aig眉es pluvials”.

Les labors que han donat inici avui mateix, se centren en la revisi贸 i neteja dels canals per a eliminar obstacles que puguen impedir l’eixida de l’aigua al mar. La revisi贸 de llits de barrancs per a eliminar abocaments o dip貌sits que pogueren ser arrossegats i que suposaren un problema en el corrent de l’aigua, com ha explicat el regidor d’obres.

Clemente Mart铆n ha assenyalat que la neteja d’embornals es produir脿 en un total de 54 zones i carrers del municipi que abastaran la totalitat de la localitat des del l铆mit del terme amb Castell贸, fins a l’extrem nord.

Per貌 a m茅s, el regidor de serveis ha avan莽at que “una altra de les grans labors d’este pla especial 茅s, sens dubte, la posada a punt de les tres estacions de bombament, la de Coviles en la zona sud i que d贸na servei a tot el vessament del Quadro de Santiago, la de Del铆cies que abasta la recollida d’aigua des de la zona de Trinimar fins a Mohino i la de l’avinguda Ferrnadis Salvador amb La Ralla que tamb茅 d贸na servei a l’脿rea sud i que sol ser de la major afecci贸 per les pluges”.

A m茅s, l’edil ha detallat els treballs que es duran a terme per a tenir en perfectes condicions els canals d’evacuaci贸 d’aig眉es de les zones de Sigalero, Fondo, Voramar i Jorge Comin, que arrepleguen l’aigua, sobretot este 煤ltim del nucli urb脿 de la ciutat.

En total, en el dispositiu especial de prevenci贸 de la gota freda est脿 prevista la intervenci贸 de 15 peons, dos camions 4×4, una pala retroexcavadora, 1 pala frontal, 2 tractors i 4 bombes de buidatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.