fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim intensifica la desinsectaci贸 setmanalment davant l’increment de zones anegades en el Quadro Santiago

Benic脿ssim intensifica la desinsectaci贸 setmanalment davant l’increment de zones anegades en el Quadro Santiago

L’Ajuntament ha duplicat la inversi贸 en prevenci贸 de la plaga de mosquits este any i realitza controls regulars que, ara s’han convertit ja en setmanals.

La regidora de sanitat, Vanessa Batalla ha informat de la intensificaci贸 de la campanya antimosquits que actualment, a pesar que encara no ha arribat l’猫poca estival, ja es realitza de manera setmanal. “Com no es permet reparar el drenatge de la zona sud del Quadro de Santiago, estan proliferant les zones inundades i el embalsamant d’aigua molt prop dels habitatges, la qual cosa ha fet incrementar-se la pres猫ncia de larves de mosquit. Precisament, portem un constant seguiment de les zones, les hem aconseguit detectar a temps i ja s’han realitzat els tractaments preventius per evitar que es reprodu茂squen en massa i aix铆 ho hem atallat”.

A partir d’ara, els tractaments i vigil脿ncia ja passaran a ser setmanals i fins i tot, com ha succe茂t esta mateixa setmana, s’han realitzat dos tractaments extra i s’ha refor莽at tamb茅 la intervenci贸 en embornals.

L’edil ha recordat a tots els ve茂ns que 茅s imprescindible explicar tamb茅 amb la seua col路laboraci贸 per afrontar un estiu sense estos molests insectes. “Estem en un moment de l’any en qu猫 encara no han arribat els estiuejants als seus domicilis estivals, per貌 la calor i la climatologia ja ha canviat, amb la qual cosa, 茅s important repassar els jardins, jardineres, tests i llocs on s’haja pogut embassar aigua en els habitatges d’estiu per evitar que all铆, es creuen nuclis de mosquits, on el ajuntament no pot actuar i han de ser els propietaris”.

Batalla ha recordat que s’estan utilitzant a Benic脿ssim la maquin脿ria i recursos m茅s moderns del moment per afrontar este problema. El tractament a la zona sud es realitza amb un can贸 KWH Phantom muntat sobre tot terreny i a m茅s, tots els productes larvicides utilitzats estan classificats com a biol貌gics, per la qual cosa respecten la fauna ben猫fica, no pertorbant l’equilibri ecol貌gic, i s贸n innocus per a l’home i la fauna terrestre i aqu脿tica aut貌ctones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.