Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim rebrà la finalització d’obra de la restauració de la Torre Sant Vicent a final de mes

Benicàssim rebrà la finalització d’obra de la restauració de la Torre Sant Vicent a final de mes

El seu desenvolupament com a espai visitable i interpretatiu del passat del patrimoni defensiu de les torres sentinella, serà un dels atractius que Benicàssim oferirà en FITUR com a atractiu.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha anunciat que, amb prou feines dues setmanes, l’ajuntament rebrà les obres finalitzades de la restauració de la Torre Sant Vicent. Conclou així un projecte de recuperació que ha durat vuit mesos i que tenia com a objectiu, restaurar esta edificació històrica que forma part del patrimoni defensiu de la costa mediterrània enfront dels pirates. “Després de molts anys, la Torre tornarà a ser visitable i ara també presentarà una millor accessibilitat per al turista que podrà pujar amb un ascensor fins al terrat de la torre des d’on es poden veure una de les millors perspectives de les platges de Benicàssim”, ha assenyalat l’alcaldessa que ha afegit que 2Sense cap dubte es convertirà en una referència patrimonial i un atractiu turístic de primer nivell. Per això volem que siga la ‘joia de la corona’ de Benicàssim i que ningú que ens visite marxe sense conéixer-la. Així ara comencem una segona fase que consistirà a dotar de contingut històric i demostratiu de com era la seua tasca defensiva i quin és la seua història”.

L’interior de la torre s’ha condicionat per ser una sala d’interpretació i d’exposicions, on el visitant podrà conèixer els detalls de la torre i la seua vàlua dins del sistema defensiu de la costa de Castelló. Com ha explicat l’alcaldessa, “volem dotar-la d’un contingut audiovisual que possibilite fer arribar al visitant la seua història i el seu valor i tot el conjunt convertir-ho en un exponent del nostre atractiu turístic. De fet, en Fitur volem donar a conèixer este projecte com un al·licient més per visitar Benicàssim i gaudir tot l’any del seu entorn natural i cultural”.
La restauració de la Torre Sant Vicent s’ha estat possible gràcies a la convocatòria d’inversió de l’1,5% cultural del Govern d’Espanya. El ministeri ha aportat un 75% i el consistori l’altre 25% del pressupost total d’adjudicació de l’obra ha estat de 228,874 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.