fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim rebr脿 la finalitzaci贸 d’obra de la restauraci贸 de la Torre Sant Vicent a final de mes

Benic脿ssim rebr脿 la finalitzaci贸 d’obra de la restauraci贸 de la Torre Sant Vicent a final de mes

El seu desenvolupament com a espai visitable i interpretatiu del passat del patrimoni defensiu de les torres sentinella, ser脿 un dels atractius que Benic脿ssim oferir脿 en FITUR com a atractiu.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s, ha anunciat que, amb prou feines dues setmanes, l’ajuntament rebr脿 les obres finalitzades de la restauraci贸 de la Torre Sant Vicent. Conclou aix铆 un projecte de recuperaci贸 que ha durat vuit mesos i que tenia com a objectiu, restaurar esta edificaci贸 hist貌rica que forma part del patrimoni defensiu de la costa mediterr脿nia enfront dels pirates. “Despr茅s de molts anys, la Torre tornar脿 a ser visitable i ara tamb茅 presentar脿 una millor accessibilitat per al turista que podr脿 pujar amb un ascensor fins al terrat de la torre des d’on es poden veure una de les millors perspectives de les platges de Benic脿ssim”, ha assenyalat l’alcaldessa que ha afegit que 2Sense cap dubte es convertir脿 en una refer猫ncia patrimonial i un atractiu tur铆stic de primer nivell. Per aix貌 volem que siga la ‘joia de la corona’ de Benic脿ssim i que ning煤 que ens visite marxe sense con茅ixer-la. Aix铆 ara comencem una segona fase que consistir脿 a dotar de contingut hist貌ric i demostratiu de com era la seua tasca defensiva i quin 茅s la seua hist貌ria”.

L’interior de la torre s’ha condicionat per ser una sala d’interpretaci贸 i d’exposicions, on el visitant podr脿 con猫ixer els detalls de la torre i la seua v脿lua dins del sistema defensiu de la costa de Castell贸. Com ha explicat l’alcaldessa, “volem dotar-la d’un contingut audiovisual que possibilite fer arribar al visitant la seua hist貌ria i el seu valor i tot el conjunt convertir-ho en un exponent del nostre atractiu tur铆stic. De fet, en Fitur volem donar a con猫ixer este projecte com un al路licient m茅s per visitar Benic脿ssim i gaudir tot l’any del seu entorn natural i cultural”.
La restauraci贸 de la Torre Sant Vicent s’ha estat possible gr脿cies a la convocat貌ria d’inversi贸 de l’1,5% cultural del Govern d’Espanya. El ministeri ha aportat un 75% i el consistori l’altre 25% del pressupost total d’adjudicaci贸 de l’obra ha estat de 228,874 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.