fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Comencen les obres de rehabilitaci贸 de les antigues naus de la F脿brica Giner de Morella

Comencen les obres de rehabilitaci贸 de les antigues naus de la F脿brica Giner de Morella

Estes obres s貌n l’inici del nou Centre de Desenvolupament i Acceleraci贸 Tur铆stica F脿brica Giner-Els Ports.

La rehabilitaci贸 de les naus del Tint i dels Telers de la F脿brica Giner va comen莽ar ahir al mat铆. Estes naus formen part del nou Centre de Desenvolupament i Acceleraci贸 Tur铆stica F脿brica Giner-Els Ports i constitueixen la recuperaci贸 de l’espai de la F脿brica Giner. El pressupost per a rehabilitar estes naus 茅s de 555.893, 46 euros a c脿rrec de l’Ag猫ncia Valenciana de Turisme. D’esta manera, ahir van comen莽ar els treballs de neteja i preparaci贸 de la zona per a les importants obres.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, ha destacat que “la rehabilitaci贸 dels espais de la F脿brica Giner 茅s molt important per poder donar 煤s a este patrimoni industrial 煤nic en tota la comunitat i propietat de la Generalitat Valenciana”. L’edil ha comentat que “l’obra de les naus del Tint i dels Telers, junt amb el Centre de Desenvolupament i Acceleraci贸 Tur铆stica 茅s l’inici de la recuperaci贸 d’este complex 煤nic on es poden realitzar gran quantitat d’activitats”.

Durant el 2017 s’han desenvolupat els projectes i tramitacions de tota la F脿brica Giner, de manera que amb l’inici de les obres es recull el fruit de tot este treball. A m茅s, el Centre de Desenvolupament i Acceleraci贸 Tur铆stica d’este complex es troba en proc茅s d’adjudicaci贸.

La F脿brica Giner 茅s un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, el qual ha estat molts anys sense 煤s. El Centre de Desenvolupament i Acceleraci贸 Tur铆stica F脿brica Giner-Els Ports t茅 l’objectiu d’albergar cursos de formaci贸 especialitzats destinats a potenciar el turisme de la zona. D’esta manera, “es tracta d’un projecte molt important, no sols per la recuperaci贸 d’este empla莽ament, sin贸 dotar-lo d’activitat i objectius per a fomentar l’economia de la comarca”, ha explicat Rhams茅s.

A m茅s, la F脿brica Giner concentra activitats com el parc d’aventura Saltapins o diferents sendes per a rec贸rrer a peu o amb bicicleta. Les instal路lacions d’esta tamb茅 inclouen un alberg amb 60 places per a pernoctar en els voltants de Morella.

La F脿brica Giner 茅s un antic complex industrial en el qual es treballava el t猫xtil. Esta concentrava a tota la gent que treballava a la f脿brica en una col貌nia. Aix铆, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, aix铆 com l’escola, la capella o els habitatges dels treballadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.