fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana anima les empreses locals a inscriure’s en les borses de professionals i empreses que proveeixen o treballen per a la instituci贸 municipal

Borriana anima les empreses locals a inscriure’s en les borses de professionals i empreses que proveeixen o treballen per a la instituci贸 municipal

Dins del pla municipal per a la reactivaci贸 de l’economia local, per a afavorir la recuperaci贸 de pimes, aut貌noms i empreses locals.

L’Ajuntament de Borriana est脿 actualitzant les borses per a la contractaci贸 de professionals i empreses locals a l’objecte, segons ha explicat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, de 鈥渞eactivar l’adjudicaci贸 dels contractes d’obres menors a les empreses locals鈥 segons el consistori vaja desenvolupant projectes p煤blics, aix铆 com per a la realitzaci贸 de compres de diversa 铆ndole per part del consistori.

Des de la corporaci贸 s’anima a les empreses locals a inscriure’s en la borsa d’empreses existents perqu猫 els professionals, aut貌noms i empreses locals de Borriana puguen sol路licitar la seua inclusi贸 en aquestes borses p煤bliques per a l’execuci贸 de projectes i obres p煤bliques amb l’Ajuntament, o b茅 per a l’脿rea d’obres i equipaments, execuci贸 d’obres i subministraments i especialitats.

L’alcaldessa ha destacat que la finalitat 茅s afavorir la recuperaci贸 dels aut貌noms, les pimes i els sectors productius, 鈥渦na manera m茅s d’oferir suport i ajudar a les xicotetes empreses locals en la seua recuperaci贸 econ貌mica鈥, ha insistit.

Per a la qual cosa, l’Ajuntament actualitza constantment el registre de possibles contractistes i subministradors locals amb l’Ajuntament, segons l’activitat econ貌mica que realitza cada empresa o aut貌nom, a trav茅s de la web en la secci贸 de contractaci贸, on es pot trobar el model de sol路licitud per a la seua inclusi贸 en la base de dades.

L’alcaldessa ha destacat la 鈥渋mport脿ncia鈥 d’aquesta actuaci贸, 鈥渦na m茅s de les implementades pel consistori dins del pla municipal per a ajudar i col路laborar en la reactivaci贸 econ貌mica i comercial de la ciutat鈥 i ha concretat que aquesta iniciativa 鈥渟uposa una gran inversi贸 econ貌mica, at猫s que en els 煤ltims exercicis s’ha incrementat la despesa municipal per obres menors de reparaci贸 i rehabilitaci贸”.

En aquesta l铆nia, Maria Josep Safont ha subratllat que des de 2015 s’ha mantingut el per铆ode mitj脿 de pagament a prove茂dors per davall del l铆mit legal, fins i tot en els dos anys de la crisi sanit脿ria provocada per la pand猫mia, fins a arribar al voltant de 15 dies. Reducci贸 que es va aplicar, durant l’any passat, a l’abonament de factures que van ascendir a un import de 13.872.710 euros, segons ha explicat la regidora delegada d’Hisenda, Cristina Rius.

Dins del full de ruta en la gesti贸 econ貌mica del consistori, ha manifestat l鈥檈dila d’Hisenda, s’han tramitat amb celeritat les despeses i l’aprovaci贸 de les factures perqu猫 els diners 鈥渁rribaren com m茅s prompte millor als aut貌noms i empreses que treballen per a l’Ajuntament, dotant-les r脿pidament de liquiditat en un exercici dif铆cil per a molts sectors pels efectes negatius de la pand猫mia鈥.

D’aquesta manera, ha continuat la regidora d’Hisenda, 鈥渆l consistori promou que els sectors econ貌mics locals puguen cobrar els serveis prestats dins del termini i en la forma escaient, i contribueix al fet que els aut貌noms i les xicotetes i mitjanes empreses que treballen per al consistori tinguen liquiditat en aquesta dif铆cil situaci贸鈥.

Durant aquest primer semestre de 2022, la mitjana de pagament ha sigut de 16 dies, ha destacat Rius, per davall dels trenta dies establits per la Llei de Morositat. Aix铆 mateix, ha subratllat que el total de factures pagades a prove茂dors en 2022 en els 6 primers mesos d’enguany ascendeix a 6.874.962 euros, i ha posat l’accent en el fet que 鈥渄es que vam comen莽ar a governar en 2015, no es queda cap factura en els calaixos pendent de pagament per falta de cr猫dit鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.