fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana inicia a través de FACSA la campanya de control i tractament de plagues de rates i paneroles

Borriana inicia a través de FACSA la campanya de control i tractament de plagues de rates i paneroles

L’edil de Sanitat, Manel Navarro, ha volgut estar present en les primeres labors que s’estan duent a terme de forma conjunta en el Port i el conjunt del casc urbà

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha visitat als operaris de l’empresa adjudicatària de gestió i proveïment d’aigua en la ciutat, FACSA, que han iniciat la campanya de tractament del clavegueram de la ciutat per a evitar la proliferació de possibles plagues de rates i paneroles de cara als pròxims mesos d’estiu. Tal com han explicat tant el mateix edil, Manel Navarro, com el responsable de FACSA en la ciutat, Rafael Lahuerta, “aquest tipus de tractaments massius solen funcionar a la perfecció si, com en aquesta ocasió, es realitzen a temps i els focus encara no estan desenvolupats, però és clau que la ciutadania també realitze els xicotets tractaments en les seues cases o establiments per a evitar que les paneroles es desplacen des del clavegueram a les arquetes o pous interiors”.

Segons s’ha pogut comprovar durant la inspecció realitzada tant pel representant municipal com pels responsables de l’empresa, “el tractament que s’està aplicant ara mateix és molt eficaç, ja que té una permanència residual bastant llarga, i la seua capacitat d’actuació dura al voltant de dos o tres mesos”. El producte que s’ha començat a aplicar de forma simultània tant en la zona del Port com aquest matí en l’Avinguda Jaume I i bona part del nucli urbà, té la característica de trencar el cicle de vida i creixement de les paneroles, ja que actua tant per contacte com per inhalació, per la qual cosa és el més efectiu en aquestes labors de prevenció. Però a més, des de l’empresa s’ha indicat que “igualment es realitzaran reforços tant a principi com a la fi de l’estiu, a més de les revisions i inspeccions oculars que quinzenalment es duran a terme en els llocs on ja s’ha aplicat el tractament”.
També s’han aplicat rodenticides en les creus i punts singulars per a controlar la població de rosegadors existents en la xarxa de clavegueram.

Tal com ha conclòs l’edil Manel Navarro, “es tracta d’una batuda integral que es realitza per part de dos equips per a fer-la el més ràpid possible, i d’aquesta forma i tal com hem pogut comprovar avui, enxampar a temps el cicle de reproducció i creixement que s’havia accelerat per la pujada de temperatures que hem viscut durant l’última setmana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.