fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana puja al bus tur铆stic amb Ecoembes per seguir conscienciant sobre el reciclatge i la gesti贸 de residus

Borriana puja al bus tur铆stic amb Ecoembes per seguir conscienciant sobre el reciclatge i la gesti贸 de residus

Fins al proper 10 de gener es realitzaran fins a vuit visites tur铆stiques di脿ries per la ciutat en les quals es conscienciar脿 a la ciutadania sobre la import脿ncia del reciclatge i els seus beneficis per a l’entorn de Borriana

Els representants municipals de l’Ajuntament de Borriana i la premsa que cobreix l’actualitat municipal han pujat avui al bus que durant la setmana vinent realitzar脿 fins a vuit visites tur铆stiques cada dia pels punts m茅s emblem脿tics de la ciutat de Borriana, dins de la campanya 鈥淭e’n vas en Bus鈥 que Ecoembes i el consistori han iniciat amb l’arribada de 2017. Es tracta d’una campanya de conscienciaci贸 ciutadana en la qual l’empresa de gesti贸 de residus urbans i l’Ajuntament pretenen a trav茅s d’una iniciativa pionera com aquesta augmentar 鈥渓a col路laboraci贸 de tots els ciutadans, ja que 茅s vital per afavorir la cura de l’entorn. 脡s per aix貌 que en Ecoembes i en col路laboraci贸 amb la regidoria de Medi Ambient desenvolupem aquest tipus de campanyes per conscienciar de la import脿ncia que t茅 la separaci贸 d’envasos per al medi ambient, ja que 茅s un gest que ajuda a aconseguir un futur m茅s sostenible鈥, tal com explicava el responsable de la campanya per Ecoembes, Juan Alonso.

Durant la ruta, una nodrida representaci贸 municipal no ha volgut perdre’s ni les explicacions a trav茅s del sistema d’脿udio habilitat en el mateix bus, ni la possibilitat de visibilitzar des d’una altra perspectiva alguns dels llocs m茅s emblem脿tics de la ciutat. Amb eixida des del mateix riu, la campanya 鈥淭e’n vas en Bus鈥 recorre els principals carrers de centre hist貌ric de la ciutat, per despr茅s prendre l’avinguda del Port i m茅s tard rec贸rrer l’avinguda Mediterr脿nia oferint unes vistes ben diferents a l’habitual de les platges de Borriana. Precisament durant el trajecte, l’autob煤s va realitzant diferents parades perqu猫 aquelles persones que desitgin utilitzar-ho com transporti p煤blic tamb茅 tinguen l’opci贸 de fer-ho alhora que recullen informaci贸 i consells sobre el reciclatge de diferents materials. Tal com destacava el regidor de Medi Ambient, Bruno Arnandis, 鈥渆l fet d’unir la conscienciaci贸 sobre el reciclatge als domicilis de Borriana amb la possibilitat de visitar la ciutat d’una forma diferent, ha estat l’objectiu que vol铆em aconseguir per traslladar d’una forma m茅s l煤dica i comprensible a trav茅s d’un bus tematitzat l’important que ha de ser per a tota la ciutadania el valor de conservar la ciutat i el seu entorn natural de cara al futur鈥. Totes aquelles persones que es decidisquen a participar de la campanya poden utilitzar el bus com el mitj脿 de transport p煤blic, i a m茅s rebran diversos objectes en forma de regal, com una borsa reutilitzable per a qualsevol tipus de c脿rrega o els mateixos auriculars amb els quals se seguix la visita, sempre amb l’objectiu de reduir consum i, alhora, reutilitzar els recursos que posa a l’abast Ecoembes i l’Ajuntament de Borriana.

Amb aquesta iniciativa es pret茅n augmentar el coneixement i la conscienciaci贸 dels ve茂nat dels municipis on ja s’ha aplicat la campanya sobre el reciclatge d’envasos. En aquest sentit, es posa l’accent a recordar en quins contenidors han de dipositar-se els envasos que generen m茅s dubtes, com les llaunes de conserves i begudes, les safates de porexpan i PET, els aerosols i les tapes met脿l路liques, entre altres. Aquests s贸n petits gestos que ajuden a millorar el nivell de reciclatge d’envasos de Borriana i contribueixen a conservar el municipi i el seu entorn natural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.