fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Brancal, la vicealcaldessa de Castelló, recull les línies bàsiques del nou Pla Renhata d’ajudes a la rehabilitació

Brancal, la vicealcaldessa de Castelló, recull les línies bàsiques del nou Pla Renhata d’ajudes a la rehabilitació

La vicealcaldessa de Castelló denuncia que “el Pla Estatal d’Habitatge que havia d’estar aprovat a novembre encara no s’ha presentat”.

La vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, Ali Brancal, ha assistit este matí a la Mesa de Rehabilitació convocada per la Conselleria d’Habitatge que encapçala Maria José Salvador. Brancal ha explicat que en esta reunió “ens han transmés les línies bàsiques del nou Pla Renhata 2018 d’ajudes a la rehabilitació”.

La Mesa ha destacat la necessitat de col·laboració entre administracions com a bàsica perquè les ajudes tinguen en efecte multiplicador. En este sentit, Brancal ha assenyalat que “estes ajudes poden ser complementades, com ha passat en 2017 a Castelló, per ajudes que es puguen donar a nivell municipal i este any, amb les millores introduïdes, serà molt més fàcil la gestió”.

Castelló té actualment una partida de 200.000 euros per a ajudes a rehabilitació, eficiència energètica i inspecció tècnica de l’edificació i a més, tal com ha ressaltat la regidora d’Habitatge, “som centre col·laborador per a informar de les ajudes autonòmiques”.

Així mateix, la vicealcaldessa ha denunciat que “el Pla Estatal d’Habitatge, que contempla unes ajudes per al País Valencià d’uns 40 milions d’euros i que havia d’estar aprovat a novembre, encara no s’ha presentat”. “El retard del govern de Rajoy en aprovar el Pla acabarà fent que els tràmits per gestionar i adjudicar les ajudes facen impossible realitzar les actuacions de rehabilitació per part dels ajuntaments beneficiaris. No vénen els diners a temps, i després ens acusen de no saber gestionar”, ha afegit Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.