fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real recorrerà una nova sentència que obliga a pagar 1,2 milions per ocupar els terrenys de l’avinguda de França

Vila-real recorrerà una nova sentència que obliga a pagar 1,2 milions per ocupar els terrenys de l’avinguda de França

L’alcalde anuncia que es donaran a conèixer les resolucions perquè els veïns sàpien el cost de gestionar el passat de l’anterior equip de govern i afirma que s’ha imposat un 25% de compensació per la il·legítima ocupació del solar.

L’Ajuntament de Vila-real ha rebut una nova sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu núm. 2 de Castelló, que condemna a la ciutat a pagar 910.211 euros per l’ocupació d’una parcel·la privada per a realitzar una nova eixida cap a Castelló, a través de l’obertura de l’avinguda de França. Una quantitat a la qual se li podrien sumar al voltant de 300.000 euros més en concepte d’interessos generats des del 5 de novembre del 2009, moment en el qual es produeix l’ocupació dels terrenys als seus legítims propietaris, la qual cosa sumaria 1,2 milions en total.

Així ho ha donat a conèixer l’alcalde, José Benlloch, que ha anunciat que la sentència, que data del 9 de gener de 2018, podria no ser l’única, ja que “va haver-hi més persones afectades per la creació d’eixa avinguda i en este cas només parlem d’un particular” i ha afirmat que “interposarem un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a discutir des de quan compten els interessos, ja que va ser en 2011 quan va començar a rodar el trànsit per l’avinguda, encara que el que és evident és que es va fer un empastre i es va ocupar il·legalment un terreny”.

“Poc ens quedava ja per veure d’un equip de govern irresponsable que tenia una gran imaginació i feia autèntiques meravelles il·legals al seu abast amb tal d’inaugurar i els empastres dels quals ara ens desborden a nosaltres”, assegura el primer edil. “Créiem que ho havíem vist tot, però per primera vegada s’imposa una compensació del 25% per la il·legítima ocupació del terreny, ja que el jutge considera una burla absoluta a la llei que, sabent que el que estaven fent estava malament, no els va importar fer-ho”, indica.

Benlloch ha recordat que, “a pesar que tenien diners per a fer obres faraòniques, es van permetre el luxe de demanar un préstec de 20 milions d’euros, que ara paguem nosaltres, amb el qual van pagar els treballs, sí, però no li van donar ni un euro als propietaris de les parcel·les, després d’entrar als terrenys a fer-se fotos ja en 2010”.

“És la mateixa manera d’actuar que amb el jardí de Botànic Calduch, amb el col·legi José Soriano, amb el jardí de Jaume I o amb el Molí la Vila, entre d’altres”, apunta l’alcalde, “i en sis anys ja portem pagats més de 30 milions d’euros, quantitat que haguera donat molt de si per a altres qüestions també molt necessàries”.

El primer edil també assenyala que s’han estalviat uns 300.000 euros a les arques públiques, ja que inicialment es demanaven 1,2 milions pels terrenys, als quals se sumarien els 300.000 euros d’interessos i denuncia que “caldria investigar si hi ha algun tipus de responsabilitat personal per als gestors d’este empastre, que encara avui ens segueixen donant lliçons de com gestionar els diners dels veïns, però no donen la cara”.

D’esta manera, i per transparència, Benlloch ha anunciat que a partir d’ara es publicaran al web municipal les noves sentències que arriben, “perquè tots els veïns sàpien l’esforç que estem realitzant i com de complicat és gestionar esta ciutat amb el passat tan negre que ens han deixat”. “No és una broma, per al PP possiblement sí ho era balafiar els diners de tots, però la seua irresponsabilitat ens porta novament temps en els quals defensarem fins a l’últim euro de tots”, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.