fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 adjudica la reforma integral del barri de Maestria per 1,4 milions d’euros

Castell贸 adjudica la reforma integral del barri de Maestria per 1,4 milions d’euros

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca el “canvi integral” que experimentar脿 aquest barri i que servir脿 de model per a actuar en altres zones urbanes

L’Ajuntament de Castell贸 ha adjudicat les obres de remodelaci贸 integral de l’entorn de Maestria per un import d’1.433.599,99 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 129.000 euros pel que fa a l’import de licitaci贸 inicial. Les obres, que realitzaran les empreses Becsa SAU i Jujosa SA en UTE, tindran un termini d’execuci贸 de 8 mesos. Aquesta actuaci贸 correspon a un dels projectes d’inversions financerament sostenibles del 2016.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacci贸 per l’imminent inici de les obres i ha explicat que “aquesta remodelaci贸 integral afavorir脿 la recuperaci贸 de l’espai p煤blic per als vianants”.”El Govern municipal t茅 dipositada molta confian莽a en aquest projecte perqu猫 suposar脿 un canvi de la fisonomia urbana i millorar脿 la qualitat de vida dels residents en la zona. Volem que servisca de model per a altres processos d’intervenci贸 en zones urbanes degradades, que no han rebut l’atenci贸 de l’Ajuntament en els 煤ltims anys”, ha subratllat Marco.

La primera edil tamb茅 ha posat l’accent que aquesta actuaci贸 “no solament 茅s significativa pel canvi que va suposar pel que fa a renovaci贸 urbana, sin贸 tamb茅 pel foment de l’ocupaci贸 en col路lectius amb dificultats d’acc茅s al mercat laboral” gr脿cies a la inclusi贸 de cl脿usules socials en la contractaci贸 d’aquests projectes. Aix铆, en l’adjudicaci贸 s’ha afavorit la contractaci贸 de persones que es troben en situaci贸 de desocupaci贸 de 3 mesos com a m铆nim, o b茅 siguen demandants de primera ocupaci贸; persones amb discapacitat igual o superior al 33%; joves d’entre 18 i 25 anys; perceptors de rendes m铆nimes d’inserci贸; dones v铆ctimes de viol猫ncia masclista o persones sense llar, en proc茅s d’acompanyament social per recursos p煤blics.

Per la seua banda, el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha destacat que aquesta remodelaci贸 integral de Maestr铆a permetr脿 engegar, per primera vegada a Castell贸, un nou concepte de mobilitat que s’ha aplicat de manera pionera a Barcelona. “Es tracta del concepte de superilla, una proposta arreplegada en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i a l’avantguarda de l’urbanisme m茅s innovador, que persegueix minorar el tr脿fic de pas per l’interior de la zona d’actuaci贸 fomentant l’煤s per part dels residents i dissenyar carrers m茅s amables”, ha explicat Sim贸.
Les superilles preveuen eixos principals per a canalitzar el tr脿fic de pas, com la ronda Mijares, Rep煤blica Argentina, Pelayo i parc de l’Oest en el cas d’aquest 脿mbit d’actuaci贸, mentre que els eixos transversals no permeten circular en el mateix sentit m茅s de dues creus seguides. “Si rehabilitem els barris pensant en les persones, tindrem una ciutat per a la gent”, en paraules de Rafa Sim贸, qui ha destacat que aquesta actuaci贸 s’ha consensuat amb les associacions ve茂nals.

Detalls del projecte

L’脿mbit de la intervenci贸 est脿 delimitat per l’avinguda del Parc de l’Oest, Ronda Mijares, carrer Pelayo i calle Rep煤blica Argentina i abasta els carrers F茅lix Breva, Lepanto, Jorge Juan, Barrachina, Arquitecte Ros, V谩zquez Mella i la pla莽a Juan Bautista Porcar. En total, s’actuar脿 sobre una superf铆cie aproximada de 67.500 metres quadrats.

La remodelaci贸 urbana integral inclou la renovaci贸 de les vies p煤bliques amb un tractament pensat per a donar protagonisme al vianant enfront dels vehicles. Aquest objectiu s’aconsegueix a trav茅s d’un tractament de plataforma 煤nica similar al que existeix, per exemple, en el carrer Major, de manera que voreres i cal莽ades estan al mateix nivell i l’asfaltat tamb茅 t茅 un tractament espec铆fic. A m茅s, tamb茅 es van habilitar passos per als vianants amb rampa en voreres i passos de cal莽ada; a reordenar l’espai p煤blic per a racionalitzar la ubicaci贸 d’infraestructures, serveis i elements complementaris de la urbanitzaci贸, ampliar els espais per als vianants, regularitzar el tra莽at de les cal莽ades i plantar arbrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.