fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 amplia el projecte pilot per a evitar l’oxidaci贸 de fanals pels orins de gossos

Castell贸 amplia el projecte pilot per a evitar l’oxidaci贸 de fanals pels orins de gossos

La regidora Mary Carmen Ribera explica que es sanejaran quasi mig centenar de llumin脿ries en el Grau i en el carrer Mestre Ripoll茅s

La Regidoria de Salut P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸 ampliar脿 la prova pilot de pintura de fanals que repel路leixen els orins dels gossos i eviten aix铆 l’oxidaci贸 de les seues bases. La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que “es tractaran quasi mig centenar de fanals en l’avinguda del Port, en el Grau, i en el carrer Mestre Ripoll茅s, zones en les quals s’ha detectat que el desgast i la deterioraci贸 茅s major”.

Ribera ha concretat que s’actuar脿 sobre 15 fanals situats en l’avinguda del Port i 26 del carrer Mestre Ripoll茅s. L’edil ha recordat que aquesta intervenci贸 consisteix en l’煤s d’una resina i una pintura de poliuret脿 que repel路leixen els orins de les mascotes per a evitar la deterioraci贸 que pateixen les bases dels fanals.

L’actuaci贸 s’executa en quatre fases: la primera consisteix en l’escatat i sanejat de la part inferior de les llumin脿ries, a continuaci贸 es forma una canaleta en el paviment i s’imprimeix antioxidant en la base met脿l路lica, despr茅s es realitza un encofrat amb resina que evitar脿 la futura oxidaci贸 i, finalment, s’acaba amb la capa de pintura de poliuret脿.

“脡s un forma de protecci贸 dels fanals dels danys que ocasionen els orins dels cans i que esperem contribu茂sca al seu manteniment d’una forma m茅s duradora”, ha insistit l’edil Mary Carmen Ribera. No obstant aix貌, la regidora ha subratllat que la prevenci贸 茅s la millor manera d’evitar la deterioraci贸 del mobiliari urb脿. “Hem d’insistir que els propietaris i propiet脿ries no han de deixar que les seues mascotes pixen en el mobiliari urb脿, com puguen ser fanals o sem脿fors, ja que comporta una important despesa de manteniment. “.

Ribera ha recordat que des de la Regidoria de Salut P煤blica s’ha impulsat la campanya de conscienciaci贸 Cusa de 2 per a una tinen莽a responsable d’animals que inclou, entre altres, l’obligaci贸 d’arreplegar els excrements de les mascotes. A m茅s, tamb茅 ha apuntat que la Regidoria de Sostenibilitat dirigida per Sara Us贸ha impulsat una campanya de passejos c铆vics en col路laboraci贸 amb una de les protectores de la ciutat “en la qual s’han donat consells pr脿ctics sobre com guiar als gossos fins a les zones d’esplai can铆 i al compliment de les seues normes”.

Cal recordar que la primera fase d’aquesta prova pilot de regeneraci贸, reparaci贸 i sanejament de fanals es va aplicar a la fi d’any al mig centenar de fanals en la Ronda i en la pla莽a Na Violant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.