fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 anticipa l’eixida del Pla d’Ajust i encara la recuperaci贸 amb nous projectes de ciutat

Castell贸 anticipa l’eixida del Pla d’Ajust i encara la recuperaci贸 amb nous projectes de ciutat

L’alcaldessa anuncia la sol路licitud de 17,5 milions d’euros per a projectes de mobilitat sostenible, cofinan莽ats al 90% per Europa.

L’Ajuntament de Castell贸 ha celebrat aquest dijous el ple de Debat sobre l’Estat de la Ciutat en el qual l’alcaldessa, Amparo Marco, ha anunciat l’eixida “pr貌ximament” del Pla d’Ajust al qual el consistori va ser abocat en 2012 a conseq眉猫ncia d’un deute que aqueix any va arribar als 128 milions d’euros, amb 46,7 milions de ‘factures en el calaix’. Marco ha defensat “l’esfor莽” del govern municipal per a rebaixar considerablement l’endeutament municipal que va arribar al 90% i que s’ha rebaixat fins al 17,5%, a data d’agost d’enguany. Aix铆, ha anunciat que gr脿cies a la gesti贸 municipal “s’ha anticipat en diversos mesos l’eixida d’aquest pla d’ajust”.

L’alcaldessa ha defensat en la seua intervenci贸 la gesti贸 del govern municipal realitzada durant la pand猫mia, prioritzant les pol铆tiques socials i de suport als sectors m茅s afectats. A m茅s, Marco ha anunciat durant el debat els nous projectes de ciutat amb els quals Castell贸 encara la recuperaci贸 i amb els quals continua avan莽at cap a una ciutat cada dia mes sostenible, saludable i amable.

En aquest sentit, ha anunciat que Castell贸 opta a noves ajudes europees amb la presentaci贸 de nous projectes. “Sol路licitem 17,5 milions d’euros per a projectes de mobilitat sostenible, cofinan莽ats al 90% per Europa”, ha avan莽at. En concret, s’han sol路licitat 10,5 milions per a la creaci贸 d’una zona de baixes emissions i 7 milions per a actuacions destinades a la transformaci贸 de la mobilitat com 茅s l’adequaci贸 d’aparcaments dissuasius i el cam铆 per als vianants i carril bici de la ribera del Riu Sec en la zona de Cr茅mor. Tots dos s贸n projectes que concorren al Programa d’Ajudes a Municipis en el marc del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Marco ha anunciat tamb茅 un projecte emblem脿tic per a la ciutat: la rehabilitaci贸 integral de la P猫rgola, un projecte que compta amb 2,5 milions d’euros i que est脿 incl貌s en l’Estrat猫gia Edusi. Aix铆 mateix, ha avan莽at que el govern municipal est脿 fent els primers passos per a la canalitzaci贸 del barranc del Sol. “Un projecte que considerem important per a la qualitat de vida de molts ciutadans i ciutadanes”, ha indicat. A m茅s, ha manifestat que s’estan redactant els projectes t猫cnics d’execuci贸 de les obres i de l’expropiaci贸 dels terrenys per a la Ronda de Circumval路laci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.