fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 compleix terminis i posar脿 en marxa la recollida selectiva d’org脿nica este setembre

Castell贸 compleix terminis i posar脿 en marxa la recollida selectiva d’org脿nica este setembre

Comen莽a la instal路laci贸 dels 1.098 contenidors que faran de la ciutat una dels pioners en la separaci贸 d’estos residus.

L’Ajuntament de Castell贸 ha iniciat la instal路laci贸 dels contenidors de color marr贸, els quals permetran implantar el servei de recollida selectiva de brossa org脿nica a la ciutat i fer “que el model de gesti贸 de residus municipals a la ciutat siga m茅s sostenible”. Aix铆 ho ha explicat l’edil de l’脿rea de Gesti贸 dels Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha informat que “les noves rutes s’activaran el pr貌xim mes de setembre, complint aix铆 amb la previsi贸 inicial de terminis i sense que la crisi sanit脿ria haja parat este projecte”.

Informen tamb茅 d’aix貌 els cartells situats als 1.098 contenidors que la concession脿ria ha comen莽at a instal路lar, uns treballs que s’estendran durant tot el mes d’agost. Els dep貌sits romandran tancats fins a la posada en marxa del nou servei, quan estaran disponibles perqu猫 la ciutadania, bars, restaurants, col路legis i xicotets comer莽os depositen els residus de mat猫ria org脿nica.

Per a Garcia, l’arribada de la recollida selectiva d’org脿nica suposar脿 “la consolidaci贸 de la tend猫ncia creixent quant a h脿bits de reciclatge i reutilitzaci贸 que han demostrat els ve茂ns i les ve茂nes en els 煤ltims mesos” i ens permetr脿 “la reactivaci贸 econ貌mica verda i sostenible per la qual hem apostat des de l’inici de la crisi”. No en va, l’arribada del servei suposar脿 l’adquisici贸 de tres nous vehicles de c脿rrega i un de neteja de contenidors i l’ampliaci贸 d’un 20% del personal dedicat a la recollida de residus urbans.

Com a part del projecte, est脿 prevista la instal路laci贸 de 150 unitats de contenidors de caracter铆stiques similars, per a envasos lleugers (pl脿stic, alumini i acer), amb la finalitat de refor莽ar l’actual dotaci贸 de contenidors per a este tipus de residus. Aix铆, s’aconseguir脿 que el volum disponible per al dep貌sit d’envasos siga d’11,7 litres/habitant, duplicant el previst per Ecoembes.

Cal recordar que, entre els anys 2016 i 2020, l’Ajuntament de Castell贸 va dur a terme tres experi猫ncies pilot pr猫vies a la implantaci贸 d’esta mena de recollida selectiva. Es va observar que, al llarg de les diferents fases, la quantitat de residus de fracci贸 org脿nica depositats al contenidor marr贸 va anar incrementant-se, aconseguint, aix铆 mateix, un material amb molt baix percentatge de restes corresponents a altres fraccions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.