fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló estrena en Magdalena el Pla d’Actuació Municipal d’Emergència

Castelló estrena en Magdalena el Pla d’Actuació Municipal d’Emergència

El regidor Antonio Lorenzo destaca que aquesta és la primera vegada que la ciutat es dota d’un instrument de prevenció de riscos en festes.

El tinent d’alcaldia de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, ha presentat hui el Pla d’Actuació Municipal d’Emergència que s’activa matí a partir de les onze. Lorenzo ha destacat que “per primera vegada Castelló va a disposar d’un pla d’actuació enfront dels riscos derivats de la celebració de les festes de la Magdalena que permeta coordinar la prevenció i la gestió d’emergències”. Aquest instrument, l’estructura del qual servirà de base per a la coordinació d’altres esdeveniments, s’emmarca dins “de les prioritats de l’agenda política del Govern municipal perquè la ciutadania té dret gaudir de les festes sabent que està garantida la cobertura per part dels serveis municipals per a donar una resposta immediata”.

A més de Lorenzo, la presentació d’aquest pla ha comptat amb la presència del vicealcalde de Castelló, Enric Nomdedéu, el coordinador general de l’Àrea de Seguretat Pública i Emergència de l’Ajuntament de Castelló, José Luis Carque; el sergent i responsable de Protecció Civil, Antonio Costa; i el responsable de Seguretat de la Junta de Festes, Fernando Torrent, a qui se li ha entrat una emissora de comunicació donada la necessària col·laboració amb la Junta de Festes per la programació d’esdeveniments inclosos dins d’aquest àmbit”.

Aquest pla, elaborat a través del Servei Municipal de Bombers i Protecció Civil, en col·laboració amb la resta d’organismes implicats, fer front a les possibles emergències que es donen durant la celebració de les festes. El regidor Antonio Lorenzo ha agraït “la diligència amb que l’àrea de Seguretat ha dotat d’aquest pla a la ciutat de Castelló”. La confecció del document ha seguit l’estructura i continguts de la planificació de protecció civil de la Generalitat Valenciana.

Aquesta planificació específica permet identificar correctament els riscos genèrics i particulars presents a cada moment de les celebracions, els minimitze i, en cas que es desencadene una emergència, que garantisca una resposta coordinada, eficaç i segura.

Les situacions de risc poden englobar-se en tres escenaris: la celebració d’espectacles pirotècnics de gran envergadura, la celebració d’actes amb gran afluència de públic i la celebració d’actes amb menor afluència de públic i les celebracions ordinàries durant les Festes en la via pública i locals privats. La planificació enfront d’emergències en actes públics durant les Festes de la Magdalena es realitza amb la definició de dos procediments principals, que estan integrats en el present Pla d’Actuació Municipal.

“La ciutadania té dret a gaudir plenament de les festes i gaudir sabent, davant qualsevol risc, compta amb cobertura per a donar resposta immediata”, ha insistit Lorenzo, qui a més ha destacat que aquesta Magdalena també representarà la “engegada de l’embrió del que va a ser el servei de voluntariat de Protecció Civil que el Govern municipal reprèn des de plantejaments diferents per a avançar en la nostra estratègia de lluita de prevenció de riscos i d’atenció d’emergències”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.