fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 estrena en Magdalena el Pla d’Actuaci贸 Municipal d’Emerg猫ncia

Castell贸 estrena en Magdalena el Pla d’Actuaci贸 Municipal d’Emerg猫ncia

El regidor Antonio Lorenzo destaca que aquesta 茅s la primera vegada que la ciutat es dota d’un instrument de prevenci贸 de riscos en festes.

El tinent d’alcaldia de Seguretat P煤blica de l’Ajuntament de Castell贸, Antonio Lorenzo, ha presentat hui el Pla d’Actuaci贸 Municipal d’Emerg猫ncia que s’activa mat铆 a partir de les onze. Lorenzo ha destacat que “per primera vegada Castell贸 va a disposar d’un pla d’actuaci贸 enfront dels riscos derivats de la celebraci贸 de les festes de la Magdalena que permeta coordinar la prevenci贸 i la gesti贸 d’emerg猫ncies”. Aquest instrument, l’estructura del qual servir脿 de base per a la coordinaci贸 d’altres esdeveniments, s’emmarca dins “de les prioritats de l’agenda pol铆tica del Govern municipal perqu猫 la ciutadania t茅 dret gaudir de les festes sabent que est脿 garantida la cobertura per part dels serveis municipals per a donar una resposta immediata”.

A m茅s de Lorenzo, la presentaci贸 d’aquest pla ha comptat amb la pres猫ncia del vicealcalde de Castell贸, Enric Nomded茅u, el coordinador general de l’脌rea de Seguretat P煤blica i Emerg猫ncia de l’Ajuntament de Castell贸, Jos茅 Luis Carque; el sergent i responsable de Protecci贸 Civil, Antonio Costa; i el responsable de Seguretat de la Junta de Festes, Fernando Torrent, a qui se li ha entrat una emissora de comunicaci贸 donada la necess脿ria col路laboraci贸 amb la Junta de Festes per la programaci贸 d’esdeveniments inclosos dins d’aquest 脿mbit”.

Aquest pla, elaborat a trav茅s del Servei Municipal de Bombers i Protecci贸 Civil, en col路laboraci贸 amb la resta d’organismes implicats, fer front a les possibles emerg猫ncies que es donen durant la celebraci贸 de les festes. El regidor Antonio Lorenzo ha agra茂t “la dilig猫ncia amb que l’脿rea de Seguretat ha dotat d’aquest pla a la ciutat de Castell贸”. La confecci贸 del document ha seguit l’estructura i continguts de la planificaci贸 de protecci贸 civil de la Generalitat Valenciana.

Aquesta planificaci贸 espec铆fica permet identificar correctament els riscos gen猫rics i particulars presents a cada moment de les celebracions, els minimitze i, en cas que es desencadene una emerg猫ncia, que garantisca una resposta coordinada, efica莽 i segura.

Les situacions de risc poden englobar-se en tres escenaris: la celebraci贸 d’espectacles pirot猫cnics de gran envergadura, la celebraci贸 d’actes amb gran aflu猫ncia de p煤blic i la celebraci贸 d’actes amb menor aflu猫ncia de p煤blic i les celebracions ordin脿ries durant les Festes en la via p煤blica i locals privats. La planificaci贸 enfront d’emerg猫ncies en actes p煤blics durant les Festes de la Magdalena es realitza amb la definici贸 de dos procediments principals, que estan integrats en el present Pla d’Actuaci贸 Municipal.

“La ciutadania t茅 dret a gaudir plenament de les festes i gaudir sabent, davant qualsevol risc, compta amb cobertura per a donar resposta immediata”, ha insistit Lorenzo, qui a m茅s ha destacat que aquesta Magdalena tamb茅 representar脿 la “engegada de l’embri贸 del que va a ser el servei de voluntariat de Protecci贸 Civil que el Govern municipal repr猫n des de plantejaments diferents per a avan莽ar en la nostra estrat猫gia de lluita de prevenci贸 de riscos i d’atenci贸 d’emerg猫ncies”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.