fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló estrena tallers d’estimulació cognitiva per a persones majors

Castelló estrena tallers d’estimulació cognitiva per a persones majors

La regidora Mary Carmen Ribera explica que aquest tipus de tallers “afavoreixen un envelliment actiu i milloren la qualitat de vida”

La Regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, ha incorporat enguany per primera vegada tallers d’estimulació cognitiva en la programació d’activitats de l’àrea, tal com ha anunciat l’edil. Ribera ha subratllat que “amb aquest taller es pretén donar resposta a la demanda existent entre les persones majors per la realització d’aquest tipus d’activitats i afavorir i millorar en definitiva la seua qualitat de vida”.

El programa d’estimulació cognitiva Brain Factory, el primer creat en col·laboració amb la Societat Espanyola de Neurologia, està dirigit a persones majors de 50 anys que desitgen mantenir i/o potenciar la seua reserva cognitiva. Es tracta d’una eina pautada, estructurada, personalitzada i individualitzada, dissenyada per a mantenir i potenciar la reserva intel·lectual, potenciar aprenentatges nous, prendre consciència del cos i millorar el seu estat i fomentar les interaccions socials de les persones majors.

Per a l’assoliment dels anteriors objectius es treballen àrees com la memòria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientació espacial, l’habilitat de càlcul i l’atenció. Les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, càlcul amb àbac, relaxació i benestar, segons expliquen des de l’Oficina de Gent gran de l’Ajuntament de Castelló. A més, la regidora Mary Carmen Ribera ha apuntat que “les classes s’adapten en tot moment a les necessitats de l’alumnat”.

Cal destacar que aquest programa es va incloure, com a experiència pilot, en la programació de la Setmana de la Gent gran, que es va celebrar del 27 de maig al 3 de juny de 2016. Es van organitzar un total de 5 tallers d’1 hora i mitja de durada que van ser impartits en diferents centres de la ciutat (centre polifuncional Urban, associació de jubilats i pensionistes Azahar, centre per a majors Columbretes, associació de majors Sequiol i Edifici Quatre Cantons) donant-se així a conèixer entre la població de majors de la ciutat.

“Els excel·lents resultats obtinguts i l’interès mostrat per les persones participants van ser decisives a l’hora de plantejar l’engegada d’aquest programa per part d’aquesta Regidoria de Gent gran durant l’exercici 2017”, ha argumentat la regidora Mary Carmen Ribera. La durada del taller serà de 7 mesos i mitjà de durada. Aquest taller es desenvoluparà en la seu de l’associació de jubilats i pensionistes Azahar, atenent l’interès mostrat per aquesta associació a formar part d’aquest programa. S’impartirà una sessió setmanal d’1 hora i 30 minuts de durada, els dimarts de 10:00 a 11:30 hores, durant els següents períodes: del 7 de febrer al 13 de juny i del 19 de setembre al 12 de desembre de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.