fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 estrena tallers d’estimulaci贸 cognitiva per a persones majors

Castell贸 estrena tallers d’estimulaci贸 cognitiva per a persones majors

La regidora Mary Carmen Ribera explica que aquest tipus de tallers “afavoreixen un envelliment actiu i milloren la qualitat de vida”

La Regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Castell贸, Mary Carmen Ribera, ha incorporat enguany per primera vegada tallers d’estimulaci贸 cognitiva en la programaci贸 d’activitats de l’脿rea, tal com ha anunciat l’edil. Ribera ha subratllat que “amb aquest taller es pret茅n donar resposta a la demanda existent entre les persones majors per la realitzaci贸 d’aquest tipus d’activitats i afavorir i millorar en definitiva la seua qualitat de vida”.

El programa d’estimulaci贸 cognitiva Brain Factory, el primer creat en col路laboraci贸 amb la Societat Espanyola de Neurologia, est脿 dirigit a persones majors de 50 anys que desitgen mantenir i/o potenciar la seua reserva cognitiva. Es tracta d’una eina pautada, estructurada, personalitzada i individualitzada, dissenyada per a mantenir i potenciar la reserva intel路lectual, potenciar aprenentatges nous, prendre consci猫ncia del cos i millorar el seu estat i fomentar les interaccions socials de les persones majors.

Per a l’assoliment dels anteriors objectius es treballen 脿rees com la mem貌ria, la capacitat resolutiva, el llenguatge, l’orientaci贸 espacial, l’habilitat de c脿lcul i l’atenci贸. Les sessions inclouen exercicis variats de neurofitness, c脿lcul amb 脿bac, relaxaci贸 i benestar, segons expliquen des de l’Oficina de Gent gran de l’Ajuntament de Castell贸. A m茅s, la regidora Mary Carmen Ribera ha apuntat que “les classes s’adapten en tot moment a les necessitats de l’alumnat”.

Cal destacar que aquest programa es va incloure, com a experi猫ncia pilot, en la programaci贸 de la Setmana de la Gent gran, que es va celebrar del 27 de maig al 3 de juny de 2016. Es van organitzar un total de 5 tallers d’1 hora i mitja de durada que van ser impartits en diferents centres de la ciutat (centre polifuncional Urban, associaci贸 de jubilats i pensionistes Azahar, centre per a majors Columbretes, associaci贸 de majors Sequiol i Edifici Quatre Cantons) donant-se aix铆 a con猫ixer entre la poblaci贸 de majors de la ciutat.

“Els excel路lents resultats obtinguts i l’inter猫s mostrat per les persones participants van ser decisives a l’hora de plantejar l’engegada d’aquest programa per part d’aquesta Regidoria de Gent gran durant l’exercici 2017”, ha argumentat la regidora Mary Carmen Ribera. La durada del taller ser脿 de 7 mesos i mitj脿 de durada. Aquest taller es desenvolupar脿 en la seu de l’associaci贸 de jubilats i pensionistes Azahar, atenent l’inter猫s mostrat per aquesta associaci贸 a formar part d’aquest programa. S’impartir脿 una sessi贸 setmanal d’1 hora i 30 minuts de durada, els dimarts de 10:00 a 11:30 hores, durant els seg眉ents per铆odes: del 7 de febrer al 13 de juny i del 19 de setembre al 12 de desembre de 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.