fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa una nova xarxa de sanejament en el Grau que evita la contaminaci贸 d’aig眉es residuals en la s猫quia del Cam铆 Vell de la Mar

Castell贸 impulsa una nova xarxa de sanejament en el Grau que evita la contaminaci贸 d’aig眉es residuals en la s猫quia del Cam铆 Vell de la Mar

El projecte comporta una estaci贸 de bombeig que minimitzar脿 possibles inundacions en la zona.

La Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica de l’Ajuntament de Castell贸 executa les obres d’una nova xarxa de sanejament, clavegueram i estaci贸 de bombeig al Cam铆 Vell de la Mar i al carrer Ciudadela del Grau que evitar脿 la possible contaminaci贸 d’aig眉es residuals en la s猫quia de l’entorn. El projecte que desenvolupa l’脿rea de Serveis Urbans, Infraestructures i Sostenibilitat tamb茅 minimitzar脿 les inundacions que es produeixen en la zona pel seu baix nivell fre脿tic. Esta actuaci贸 suposa una inversi贸 de 283.000 euros i el termini d’execuci贸 茅s de tres mesos.

El regidor de Transici贸 Ecol貌gica, Fernando Navarro, subratlla que esta iniciativa “forma part de l’objectiu de l’Ajuntament d’anar millorant en esta legislatura la seua xarxa de sanejament, separant les aig眉es pluvials de les residuals, reduint aix铆 l’impacte en el medi ambient”.

L’edil, que esta setmana va visitar les obres, explica que el carrer Ciudadela compta en els seus dos marges amb claveguerams independents per l’exist猫ncia de la N225. Esta barrera m茅s la pres猫ncia de quantiosos serveis urbans en la zona, afegix el regidor, fa necessari impulsar les aig眉es residuals des del costat de la ciutat cap al costat dret de la mar del carrer Ciudadela. La soluci贸 que realitza la Regidoria contempla nou clavegueram i una estaci贸 de bombeig que impedeixen l’arribada d’aig眉es residuals a la s茅quia del Cam铆 Vell de la Mar. La connexi贸 es duu a terme mitjan莽ant la impulsi贸 del cabal. Este projecte t茅 capacitat per a atendre els habitatges existents en l’entorn i les futures previstes en la unitat d’execuci贸 del Pla General 58UE R.

Navarro ressalta que esta mesura tamb茅 prev茅 les inundacions en esta part este del districte mar铆tim de Castell贸 ja que tamb茅 absorbir脿 les aig眉es pluvials i reduir脿 els problemes que es registren en esta zona en episodis de pluges pel seu nivell fre脿tic.

Cal recordar que l’Ajuntament ha invertit en 2020 dos milions d’euros en actuacions en la xarxa de sanejament i de prevenci贸 d’inundacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.