fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló impulsa una nova xarxa de sanejament en el Grau que evita la contaminació d’aigües residuals en la sèquia del Camí Vell de la Mar

Castelló impulsa una nova xarxa de sanejament en el Grau que evita la contaminació d’aigües residuals en la sèquia del Camí Vell de la Mar

El projecte comporta una estació de bombeig que minimitzarà possibles inundacions en la zona.

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló executa les obres d’una nova xarxa de sanejament, clavegueram i estació de bombeig al Camí Vell de la Mar i al carrer Ciudadela del Grau que evitarà la possible contaminació d’aigües residuals en la sèquia de l’entorn. El projecte que desenvolupa l’àrea de Serveis Urbans, Infraestructures i Sostenibilitat també minimitzarà les inundacions que es produeixen en la zona pel seu baix nivell freàtic. Esta actuació suposa una inversió de 283.000 euros i el termini d’execució és de tres mesos.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, subratlla que esta iniciativa “forma part de l’objectiu de l’Ajuntament d’anar millorant en esta legislatura la seua xarxa de sanejament, separant les aigües pluvials de les residuals, reduint així l’impacte en el medi ambient”.

L’edil, que esta setmana va visitar les obres, explica que el carrer Ciudadela compta en els seus dos marges amb claveguerams independents per l’existència de la N225. Esta barrera més la presència de quantiosos serveis urbans en la zona, afegix el regidor, fa necessari impulsar les aigües residuals des del costat de la ciutat cap al costat dret de la mar del carrer Ciudadela. La solució que realitza la Regidoria contempla nou clavegueram i una estació de bombeig que impedeixen l’arribada d’aigües residuals a la séquia del Camí Vell de la Mar. La connexió es duu a terme mitjançant la impulsió del cabal. Este projecte té capacitat per a atendre els habitatges existents en l’entorn i les futures previstes en la unitat d’execució del Pla General 58UE R.

Navarro ressalta que esta mesura també prevé les inundacions en esta part este del districte marítim de Castelló ja que també absorbirà les aigües pluvials i reduirà els problemes que es registren en esta zona en episodis de pluges pel seu nivell freàtic.

Cal recordar que l’Ajuntament ha invertit en 2020 dos milions d’euros en actuacions en la xarxa de sanejament i de prevenció d’inundacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.