fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsar脿 un pla municipal per a donar m茅s protagonisme a la inf脿ncia i la joventut

Castell贸 impulsar脿 un pla municipal per a donar m茅s protagonisme a la inf脿ncia i la joventut

El regidor Jos茅 Luis L贸pez anuncia m茅s subvencions per a associacions i m茅s pressupost per a acostar el cinema als barris.

La Regidoria de Joventut comptar脿 en 2017 amb un pressupost de 462.566 euros, un 20% m茅s que respecte a 2015. “La contractaci贸 de programes d’educaci贸 emocional i habilitats per a la conviv猫ncia absorbiran part d’aqueix increment ja que ens sembla fonamental refor莽ar la formaci贸 destinada als IES: formaci贸 emocional, de resoluci贸 de conflictes, educaci贸 sexual, apoderament dels joves, etc猫tera”, ha apuntat el regidor de l’脿rea, Jos茅 Luis L贸pez.

A m茅s, L贸pez ha anunciat la redacci贸 del Pla Municipal per a la Inf脿ncia i la Joventut que “pret茅n donar m茅s protagonisme a aquests col路lectius en la presa de decisions que afecten a la ciutat”. En aquest sentit, l’edil de Joventut de l’Ajuntament de Castell贸 ha citat com a exemple la convocat貌ria de plens on els protagonistes seran els menors. Segons l’edil, “es tracta que els joves participen en la presa de decisions que els poden afectar i, a m茅s, estendre la cultura democr脿tica des de la inf脿ncia perqu猫 coneguen la import脿ncia d’actes com els plens”.

L贸pez ha insistit que l’engegada el Pla Municipal d’Inf脿ncia i Joventut 茅s una “acci贸 priorit脿ria ja que afavorir脿 la participaci贸 i implicaci贸 dels joves i adolescents en la presa de decisions i el disseny de la ciutat en la qual van a cr茅ixer i van a desenvolupar-se com a persones”.

La Regidoria de Joventut tamb茅 duplicar脿 la partida dedicada al cinema a l’aire lliure destinada als barris, una iniciativa que es va engegar per primera vegada l’any passat seguint l’exemple del cinema en la platja i “que es refor莽ar脿 en 2017 dau l’猫xit de la iniciativa”, ha defensat Jos茅 Luis L贸pez. Amb aquest programa es pret茅n promoure la cultura i atendre la demanda de les diferents associacions ve茂nals de la ciutat despr茅s que l’any passat es projectaren una desena de pel路l铆cules en els grups Reyes, Lourdes, Santa Teresa, Roser, Sant Agust铆 i Sant Marc, Benadressa, Sant Lloren莽, etc猫tera.

Les beques formatives del Casal Jove, les subvencions per a associacions juvenils o les activitats per a l’autogesti贸 de joves seran altres tres 脿mbits en els quals la Regidoria de Joventut centrar脿 les seues pol铆tiques al llarg d’aquest any. En aquest sentit, la partida per a subvencions augmentar脿 fins als 20.000 euros, 14.300 m茅s que fa dos anys perqu猫, segons ha subratllat l’edil, “des de l’Ajuntament de Castell贸 volem apostar per impulsar les associacions que tenim i que s贸n necess脿ries per a llan莽ar activitats i projectes dirigits als joves de la ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.